Hemma hos!!!

Idag har det varit en härlig dag, med mycket småfix och pysslande. Putsat fönster och skurat av altanen, även tvättat av alla "hundratals" utomhuslyktor som jag har. Sånt som man kanske inte tänker på, men som gör en otrolig skillnad när man tänder dem på kvällarna.
Nu är jag klar så välkomna hem till mig.På väg upp mot huset har jag planterat Kattmynta (kantnapeta) till katterna som finns i hustets stora glädje. På så vis slipper jag katterna i alla andra rabatterna, då de älskar kattmyntan (de blir höga som hus av doften)Ett tips till alla som besväras av ovälkomna katter på tomten, plantera in kattmynta i något hörn så håller sig katterna där.Snyggt är det oxå, samt att de blommar heeeela sommaren.Precis innan man kliver upp på träaltanen har jag planterat Lavendel, en otrolig doft sprider sig när du vidrör dem under blomningen.Ett lätt drag med handen eller ett svep med foten och den mest gudomliga doft sprider sig. Man tror man har hamnat i Provence.På trappstegen upp på altanen står de klassiska pelargonerna.
Vad vore en altan utan pelargoner?Dessa blommor står i ena hörnan av altanen, tacksamma som blommar hela sommaren!
Ser ni vad som står i mitten? Mitt mest onödiga och konstiga köp hittills, som jag kånkat genom halva jordklotet för att få hem.Just det, EN KO som är en vattenkanna. Förälskade mig i den av nån konstig anledning när vi var i New York för 3 år sedan, och skulle absolut ta hem den. Nu står den där lite rostig och lite skavd, och ingen förstår dess skönhet. Men jag bara älskar den!Här sitter vi just nu i våra sköna rottingmöbler och sippar på varsitt glas rose´vin .
Välkomna!!!

Morsdag!!!

Jag befinner mig i Spanien, ligger i solstolen med en paraplydrink i handen!! 
Njae inte riktigt Spanien kanske, men värmen får mig att förflyttas dit i fantasin. Jag har suttit ute på stenaltanen med solglasögon och varmt kaffe och mumsat i mig inte bara en utan två stora bitar kladdkaka. Magen står ut som om jag vore i 5:e månaden.
Idag har jag återigen gett mig på de fördömda fönstrerna, som det inte var alltför länge sedan jag putsade. De var nämligen helt gula av allt pollen efter sista tidens nerfall, och det kan ju vara trevligt att kunna se ut nu när det är så fint ute.
Hoppas ni alla har haft en underbar dag med era mammor som förtjänar att bli firade. Min stackars mamma fick enbart ett telefonsamtal av mig idag, eftersom jag har haft så mycket på min lista som måste hinnas med denna helg. Jag jobbar ju sen alla dagarna fram till studenten.(eller i morgon är jag ledig) Vi får fira henne en annan dag istället.
Nu ska jag sätta på mig mina läckra gummihandskar och försöka resa mig upp med min tjocka mage, därefter ska jag skura av altanen, och sedan ska jag avsluta helgen med ett kallt glas rose´vin, lite lyx måste man ge sig själv.Låååång Paus!!!Nu har jag varit ledig från bloggen så länge så jag har nästan glömt hur man bloggar!!
Underbar helg har det varit.
Har jag hunnit det jag skulle?? Näpp! Solstolen och rabatterna har lockat och pockat och ropat på mig, så jag har ju varit tvungen att lyda.Så nu blev det så som jag förutspådde, kniven mot strupen, och en solbränd sådan.
Jag ska bättra mig, nu måste jag börja förbereda för studenten, Så det första jag gör i morgon/idag, är att åka och hämta skylten som jag beställt med D:s kort . Allting annat löser sig.
Men nu först ska jag låta familjen( läs Johan )servera mig kaffe på sängen, för det är faktiskt MORS DAG i dag. Och jag är faktiskt  mamma, dock inte till J, men alla tonåringar sover så länge här i huset., så han får ta på sig rollen att uppvakta mig!!


Paus!!


Nu trycker jag på pausknappen!! 
På återseende alla urgulliga läsare!!!


Flyktingläger i centrum!!

Så var man hemma igen .Klarade mig från att svepas med av vinden, trots att jag gått med en lättare sommarkappa som gärna ville stå rakt ut som ett segel.
Efter tandläkarbesöket idag skulle jag och tonårsdottern festa till det med att äta lunch på Mc Donalds. Jag går och tar ut pengar i bankomaten och passerar då uteserveringar som är smockfulla med lunchätande folk??? Hur kommer det sig att folk utsätter sig för att äta utomus när det blåser storm?Inlindade i tjocka filtar såg det ut som ett enda stort flyktingläger. Vi svenskar verkar tro att det är charmigt att sitta ute och äta oavsett väder, och lindar gladeligen in oss i tjocka filtar i stället för att gå in i den mysiga värmen, där INTE servetterna blåser iväg och kaffet INTE kallnar så fort man sätter ner koppen på bordet.
Nä ska jag sitta ute och äta då ska det vara riktig sommarvärme och vindstilla, så man kan njuta av det.
Nu , en snabb prommis och sen matlagning!Varsågoda! Ta en filt så ni inte fryser!!!


Snabbt uppvaknande!

Tog med mig kaffekoppen ut på altanen, och oj vad det blåser.
Fick springa ner iklädd morgonrock för att rädda lövkorgen som virvlade runt i luften, då plötsligt vinden greppade tag i min morgonrock, och blottlade stora delar av min kropp. Nakenchock på hög nivå inför grannarna
Nu är jag inne efter min lilla uppvisning och försöker lugna ner nerverna med lite kaffe, snacka om snabbt uppvaknande.
Hundarna såg ut att tycka det var jätte roligt, då de sprang efter mig med STOOORA ögon, typ "vad ska matte nu hitta på för skoj"

Idag är det jobb som väntar, men först ska jag köra min dotter till tandläkaren. Så det blir en något senare arbetsdag för mig idag, men det gör inget. Det känns som om man varit ledig väldigt mycket på sistone. Nästan alla veckor har bara haft 4 arbetsdagar, så det finns hur mycket som helst för mig att göra på kontoret.
Nu börjar dagen

Dagens tänkvärda:Det är inte många som vet hur bra de har det, däremot hur bra andra har det!


Skrockfull??

Solen försvann bakom molnen och det började regna och blåsa! Konstigt väder va? Vi som har haft strålande solsken hela dagen och ca +23 grader varmt.. Skönt har det varit. Nu på eftermiddagen så sparkade jag igång mig själv och har faktiskt hunnit en hel del. Skurat badrummet, golven i köket och hallen, samt dammat.Känner mig så nöjd så jag ger mig själv många klappar på axeln idag.

Jag har aldrig ansett att jag är skrockfull.
Men jag skulle aldrig gå på en A-brunn.( om jag mot förmodan gör det så måste jag spotta)
Jag skulle aldrig skriva en lista på saker som jag är livrädd för (är övertygad att då händer de sakerna mig)
Så snabbt någon nämner att de eller jag inte varit sjuka på länge, så säger jag "peppar, peppar, ta i trä"
Däremot så får svarta katter korsa min väg= tur , för mig (egenpåhittad)
Jag lägger nycklar på bordet.
Jag vågar (men helst inte) gå under stegar.

Är ni skrockfulla??


Kolla blodtrycket!!

Nu kommer inte älskade J kunna duscha på 24 timmar, han är nämligen kopplad till en blodtrycksmätarmojäng.
Han fick en remiss för att åka till en läkarklinik för att mäta blodtrycket efter det att vi gjorde våran hälsokoll på företaget.
Vi har iochförsig vetat att han har ganska högt blodtryck ända sedan förra gången vi var på läkarkoll, men eftersom det fortfarande är lika högt nu som för 1,5 år sen så bör det ju kollas upp. Vilket är jättebra. Högt blodtryck kan ju leda till en del följdsjukdomar ,som faktiskt kan vara livshotande.
Det är meningen att man ska leva som vanligt med denna maskin under 1 dygn, men hur har de tänkt då. Den slås på ett antal ggr per timma.Då spänner det åt, det känns typ som 1000 nålar enligt  J,  Dessutom så låter den som värsta massageapparaten (inte för att jag vet hur en sån låter)
Jag har börjat fundera hur han överhuvudtaget ska kunna sova med den där på sig. Det lutar åt att han får ha sängen för sig själv i natt. Lugnast för både honom och mig.
Det är i allafall JÄTTEBRA att de kollar upp sådant, ALLA människor borde hålla lite koll på sin hälsa!!
Bortförklaringarnas mästare!!

Idag är det en sån dag som jag inte får någonting gjort. Jag har liksom fastnat ute i solen.
Jag vet att jag har hur mycket som helst att göra till nästa vecka när D tar studenten. Jag jobbar som bäst när jag har kniven mot strupen, och vet att jag kommer stå de sista dagarna och svettas i köket.
Jag är ju valpvakt idag, och med en halvgalen valp så får man inte mycket gjort, det är ett som är säkert, Så det lättaste har ju varit att sitta på en filt ute på tomten med kameran i högsta hugg och låta hundarna springa omkring, eller hur, Det är ju inte mitt eget val, utan jag har kännt mig tvingad till det av både hundarna och SOLEN  Jag är bortförklaringarnas mästare.

I rabatterna ser det ut så här nu!!

I stentrappan möts man av två såna här planteringar på väg upp till huset.Uppe på träaltanen har jag planterat detta b.la.
Medan jag gick och fotade så busade hundarna runt= Lycka!!


Bella med lååång tunga

Bella &Nomi, Alice vill inte vara med

Alice tycker det är varmt

Alice tar en vätskepaus

Nu ska jag sparka mig själv i baken så att jag kommer i gång med allt som jag hade tänkt hinna idag!

Valpvakt!!

I dag hoppade jag faktiskt ur sängen och kände mig relativt pigg! Ovanlig känsla, men så är jag ju ledig idag , och då brukar allt kännas mycket lättare. Ingen stress utan bara sitta och ta det lugnt.
Vid 8-tiden så knackade det på dörren och in stormade lilla mopsvalpen Nomi som ska få vara här idag medan hennes matte är på jobbet.
Nu har det varit fullt ös i en timme, men så äntligen somnade de alla tre i en enda stor hög.Det är då man ska passa på att göra lite nytta, men var hamnade jag, jo här vid datan. Min lista är ganska lång i dag så att jag kommer nog få saker gjorda ändå. Nu ska jag lägga alla måsten bakom mig för en liten stund och gå ut och sätta mig i SOLEN med en kopp kaffe och bara njuta. Det är HÄRLIGT ute!!Där fick jag!!

Var nyss ute och gick en härlig kvällspromenad. Gick där i lugn och ro när jag plötsligt stötte på ett helt gäng med yngre killar. Då hör jag plötsligt någon säga " Åh kolla vad som kommer där" Varav alla vänder sig om o tittar. Och jag hör åtskilliga "åh, Åh!!"
Sånt är man ju inte så van vid, jag menar det händer ju inte så ofta längre att yngre män kollar på en. Så jag sträckte på mig, spände skinkorna, kastade till håret ala´Miss Piggy. Då hör jag :
"Vilken häftig hund, åh det är en mops, de är så cooola"
Där fick jag!!


Fartgupp leder till diskbråck!!

Nu har jag jobbat klart, det var svettigt att sitta instängd på ett kontor idag.
När jag väl kom hem så placerade jag min rumpa på stolen ute på stenaltanen och höll på att somna där under linden. Hade det inte varit för de retsamma duvorna som satt på grenen ovanför så hade jag somnat. Nu satt jag och höll ett vakande öga på om de skulle bajsa på mig, dessa fåglar som ständigt verkar ha diarre´.
Läste i våran kommuntidning om de stackars busschaufförerna som får diskbråck genom att dagligen köra över fartguppen som finns lite här och var i kommunen. Citerar en av chaufförerna i tidningen :- "Om man håller hastigheten som är tillåten vid ställena där det finns fartgupp så tappar man greppet om ratten och flyger upp i taket och dunsar mot stolen, På så sätt är det flera av oss busschaufförer som har fått ryggbesvär och diskbråck eftersom man tvingas till detta flera gånger om dagen"
Nu ska kommunen tydligen kolla upp detta och lägga ner hur mycket pengar som helst på att göra om fartguppen.
Är det bara jag som tycker att detta är idioti!!! Om de kör samma sträcka flera gånger om dagen så vet de väl för F--N var guppen är och kan då SÄNKA hastigheten, trots att det är tillåtet att köra 30 eller 50km/h, vilket faktiskt är meningen med dessa gupp. SÅ ATT DE INTE TAPPAR GREPPET OM RATTEN och far som en jojo mellan sätet och taket. Ska våra skattepengar bekosta detta???Snacka om i-landsproblem! Utbilda istället chaufförerna i bättre trafikvett, det är många av dem som behöver det.Här ligger jag o Alice o slappar under Linden, efter jobbet.

Lycklig som en hund!!

Idag var det väl helt okey att vakna? + 20 grader och strålande sol .Kan det bli bättre?
En annan måste ju göra själ för lönen och gå och jobba idag. PÅ MIN LEDIGA DAG!!
Annars hade jag kunnat tänkt mig ett gäng olika aktiviteter en sån här strålande dag,Ingen lockande tanke att sitta instängd på ett kontor bland dammiga pappershögar. Men jag har ju varit långledig, så lite okey känns det ändå att åka dit.Jag får jobba snabbt helt enkelt, koppla på autopiloten.
Nu ska jag ta med mig hundarna som väckte mig så snällt i morse med hundratals pussar,(vad har jag gjort för att förtjäna det?)och sätta mig på altanen med en kopp kaffe. Har ni som har hund tänkt på , att en hund vaknar aldrig på dåligt humör, alltid glatt viftande på svansen, överlycklig för att det är en ny dag, oavsett väder. Vi borde lära av våra hundar, och uppskatta livet mera.

Dagens tänkvärda: Carpe Calme (fånga lugnet)
Jobbig dag!!!

Med dörren öppen i den sköna sommarvärmen är huset nu fullt av stora "kockor" från maskrosorna. Det blir till att dammsuga IGEN.Städningen igår känns plötsligt ganska meningslös.
Har haft en skön dag ute på tomten där det finns hur mycket som helst att fixa känns det som, eftersom den är under uppförande.Har försökt att dela på befintliga plantor och även satt en del frön, hoppas det blir något av dem.
Har även haft en väldigt känslosam dag med en kär vän som inte alls mår bra, sånt tär på krafterna, när man känner att man vill och kan hjälpa, men hjälpen tas inte emot. Jag vill bara att hon egentligen ska veta att man finns HÄR. Det känns hopplöst när man ser någon som verkligen nått botten, hur får man upp henne igen???!!
Nu ska jag ta en prommis med hundarna, känner att jag måste rensa skallen lite, så tittar jag in till er senare.


Powerwalka med löptik?

Vaknade upp och såg att det snöade!! Ja inte riktigt snö då, men himlen är full av maskrosvippor blandat med häggblommorna som rasar.
Känns som om det kommer bli en bra dag, behaglig värme, och solen gör sitt bästa för att kämpa sig igenom molnen.
Idag ska jag börja dagen med en powerpromenad med hundarna, känns som jag latat till mig de senaste dagarna.Får se hur det går ,för min labrador Bella har börjat löpa och då blir hon så slö, vill helst bara ligga och lukta på blommorna, medan jag får hålla borta alla ivriga kavaljerer som lyckas smita in på tomten   Vi har stängslat in hela tomten, men en ivrig Husky hane vet hur han ska ta sig in, fattar inte varför ägaren inte kan hålla bättre koll på honom. Man vill ju inte ha en tjyvparning....Och ute på sin egen tomt borde man kunna släppa hundarna utan rädsla för att något sådant ska hända, eller?
Nu ska jag bara äta lite frukost, sen börjar dagen!!

Rent Hus!!

Idag tror jag att jag fått i mig något piggelinpulver eller något, satan i gatan vad jag har städat.
Nu skiner det igen om både golv, toaletter, och möbler, så åter igen kan Rent hus komma hit med sina tops och ta bakterieprov om de vill.
Det värker i ryggen efter dagens övningar, så nu är det dags att inta soffläget gärna med ett glas vin i handen
Var så glad för att jag faktiskt hade tömt hela tvättberget, när jag upptäckte att vuxensonen som kommit hem, åter igen hade fyllt på korgen med ny tvätt, det tar aldrig slut.
Nu ska jag promenixa runt och se vad som hänt hos er!!

Pigg som en lärka!!

Det spelar ingen roll hur länge jag sover, som sagt var. Jag är lika svårstartad oavsett.
Jag vill så gärna starta dagen pigg som en lärka och glatt visslande på en fin melodi, men det går inte.
Så fort jag har fått i mig kaffet däremot, då blir jag den här pigga lärkan, och tydligen lite pestig för resten av familjen som vill fortsätta sova. För då börjar jag alltid slamra i köket, plocka ur diskmaskinen, sätta igång tvättmaskinen mm.
Idag är det mulet, och det känns helt okey, så länge det inte regnar.
Förutom ovanstående aktiviteter så ska vi ut o plantera växterna vi köpte i går.
Nu ska jag bara ta mig en kopp kaffe till så börjar dagen!


Fredagsmys med Mc Donald!!

Nu har vi avnjutit en middag från självaste Mc Donalds, Konstigt att man inte orkade laga mat själv när man absolut inte gjort nånting av vikt idag. Men jag skäms inte för det, kan vara skönt ibland att inleda helgen på ett slappt sätt.
Grannarna bakom oss hade klanmöte med hela släkten i sin pensionärskuvös så vi avstod att gå ut och plantera våra höga buskar precis utanför  ,som vi köpt för att slippa insyn, Det kändes lite provocerande att ställa sig där med jättebuskarna. Ung. "vi vill inte se er, därför planterar vi dessa" Så det får vi göra imorgon istället.
Nu ska jag bara sätta mig i soffan och ta det lugnt, behöver vila lite efter denna lugna dag.


Och där kom solen !!

Jag känner mig faktiskt lite lurad av solen just nu! Jag hade en överenskommelse med solen att om jag handlar lite blommor så kommer solen bryta igenom till eftermiddagen så jag kan stå med huvudet neråt i rabatterna. Men icke sa Nicke. Det är lika kallt som en j-kla aprilmorgon. Både händerna och fötterna är under upptining efter mitt hysteriska handlande i regnet iförd kofta (ni vet hur en kofta är när den blir våt, just detja, dyngsur och svintung) .Tycker nog att Plantagen ska bygga ett tak över utomhusväxterna, så man kan strosa runt även när det regnar. Jag gick dessutom omkring barfota och plaskade runt i lätta sommarskor. Tror kanske att bubbelbadet kan vara en bra aktivitet i kväll så man får tillbaka normal kroppstemperatur.
Inte nog med att jag precis har torkat, nu sitter hundarna och tittar bedjande på mig med sina villgåutögon, snäll som jag är så tänker jag hoppa i stövlarna och ge mig ut på en prommis.
Jag är i allafall supernöjd med blommorna som jag handlat, det kommer bli så fint!!

Oj! NU KOM SOLEN FRAM!!! När jag precis var klar med inlägget!! Nu går jag ut!

Skitväder!!

Idag har det varit kö till datan, och vem fick vänta till sist? Jo jag!
Vaknar till ett regnigt skit väder . Jag som är på väg till plantagen för att handla plantor som skulle få förgylla mina rabatter. Det blir lite geggigt att hålla på i jorden när himlen är så generös med vattnandet.
Hur som helst så har jag en diger To Do lista som snällt har legat inne och väntat på att det skulle bli regn, såsom städning och annat tråkgöra.
När det regnar så har jag en tendens att bli handlingsförlamad, så en lista är alltid bra att ha.
Nu ska jag sätta mig i bilen och åka till blomlandet långtbortistan, det är nämligen det som står överst på listan, sen om jag kan plantera idag eller i morgon det kvittar.Kvälls tankar!!

Endast en j-kla mördarsnigel har fått sätta livet till idag. Ja kalla mig gärna för mördare eller sadist eller vad ni nu vill ,men dessa äckliga slemmiga saker HATAR jag, och kommer de i min väg så dör di. Så är det.

Nu har vi avklarat middagen, och en efter en av tonåringarna och vuxenbarnet har lämnat huset.Jag sitter här och njuter (nu törs man snart inte skriva det igen) av ett glas iskallt rose´vin, och ska snart bege mig ut på en promenix med hundarna.Läste i Expressen att Rose´vin är innedrycken. Det var ju bra. Jag menar, att vara inne är ju ett måste, det är ju BARA därför jag gillar Rose´. Nä för mig får den vara ute eller inne så mycket den vill. Det är sommardricka och inget annat.!!!

Jag gillar våran kommunikation här hemma. Alla barnen har verkligen lärt sig att tala om vart de ska ta vägen och vad de ska göra. Följande samtal fördes här hemma.

Vuxensonen T: "Jag sticker nu"
Jag :"Ok vart ska du?"
T: "Ut"

Tonårssonen D: Jag går nu!!
Jag :"Ok, vart då?"
D:"Ut"

Tonårsdottern A: "Jag går ut nu"
Jag :"Ok, vad ska ni göra?"
A: " Bara vara ute"

Det är SÅ skönt att veta vart de tar vägen!!

Jag- mordisk!!

Segstartad har jag varit här på morgonen, njutit av solen som har kommit fram. Vågar man hoppas på att den tänker vara kvar hela dagen, för nu har jag tagit fram köttet som vi tänkte grilla, och det är inte skoj att grilla om det blir regn.
Blåbyxorna har jag plockat fram, så snart sker förvandlingen till en hårt arbetande trädgårdsmästare.Med saxen i handen har jag tänkt att ta livet av mina hemska inkräktare MÖRDARSNIGLARNA!! Jag trodde att jag var förskonad från dessa slemmiga typer, men icke.
När jag ser en mördarsnigel då kommer den onda sadistiska sidan fram hos mig. Jag som aldrig nånsin skulle kunna skada en levande varelse, och som nästan är så snäll så jag blir dum, klipper gladeligen itu dessa , och tittar på medans de töms på sitt innanmäte. Allt för att skydda mina växter.
Är det någon som har något bättre knep för att bli av med dessa oönskade djur så tar jag tacksamt emot tipsen!
Nu börjar dagen!!


Hårigt, hårigt!!

Härligt, härligt, men hårigt, hårigt.
Ludna damer får bättre orgasm, står det att läsa i aftonbladet!
En italiensk forskare på universitetet L´Aquila har kommit fram till att kvinnor med mycket hårväxt har bättre vaginala orgasmer!!
Så lagom till sommaren mina vänner , kan ni sluta upp att fixa till er där nere. Nu är det fullt tillåtet att se ut som en Golden Retriver mellan bena, det ökar chanserna till ett bättre sex liv.
Tänk vilken "viktig " information man får genom tidningarna!

Långhelg!!

Nu är jag hemma och hela ledighetskomitte´n är samlad, så vad gör man nu en långhelg som denna?
Just det , inga planer tänke jag, nu ska man bara njuta och vara ledig.
Men nej då !Kära svärmor påminde mig om att "nu är det bara 2 helger kvar innan studenten"
Var sjutton har tiden tagit vägen??, Det var ju nyss 1 månad kvar,Så genast inser jag att nu j-klar måste jag tänka ut menyn som jag efterlyste för några veckor sedan, måste handla present och faktiskt putsa ett o annat fönster som min käre mops alltid sitter o flåsar vid =) Samt fylla alla krukor med blommor och göra det fint på uteplatsen.Jag har beställt fint väder till studentdagen, så att alla släktingar och D:s kompisar kan sitta ute.

Hur som helst så tänker jag ägna denna dag till att tvätta bort arbetsdammet och bara ladda batterierna.
Startar med en långpromenad i skogen med hundarna, det är min terapi, tömma hjärnan och bara gå. 
Jag undrar bara : Vart tog den fina solen vägen?

       Smack!!

Kort vecka!!

Sista dagen på den här veckan som var väldigt kort, ja så kort så man inte kan njuta av den.Har ju inte hunnit klart på jobbet med allt som jag skulle.Kanske får det lov att bli så att jag får svänga in på kontoret på fredag och kolla läget ,men det gör inget, det blir ju en lång ledighet ändå som jag ska försöka tillbringa med att plantera lite blommor. Alla mina vårblommor i krukorna har vissnat ner och fått sin plats i komposten, dags för lite nytt. Ett roligt besvär.

Idag är jag trött och svårstartat, efter ett antal koppar kaffe så vill kroppen komma igång, men huvudet hänger liksom inte med i svängarna. Tror det är dax för en uppfriskande promenad.
Förutom jobb och det evigt växande tvättberget som ingen annan än jag verkar se, så har jag inget schema för dagen. Jag tar det som det kommer, känns skönast så!
Nu ska jag äta en snabb frukost och sen börjar dagen!Gardasil!!Ooops somnade på soffan, det är inte ofta jag gör det, måste ha varit väldigt trött. Jag blir galen på J när han går och lägger sig efter maten, tycker att det förstör nattsömnen. Så gjorde jag det själv.

Vad lustigt, idag var vi ju o vaccinerade tonårsdottern A med Gardasil, sista sprutan. När jag kommer hem så ligger information om vaccinet i brevlådan. Säkert något som alla får hem som har döttrar mellan 11-17 år.
Fr.om. 2010 skall alla tjejer i 11 års åldern vaccineras i skolorna och detta betalas då av staten, Men alla tjejer nu som vill vaccinera sig får det till reducerat pris ,1800Kr. Mycket pengar kan tyckas , men här snackar vi om en dödlig sjukdom.
Jag anser själv att det här är den finaste presenten min dotter kan få, då jag själv och många med mig har haft cellförändringar. Detta är ju väldigt vanligt och jag tror att det är ca. 30 000 kvinnor varje år som får det. En viss procent av dem får cancer.
Att få höra att man har cellförändringar och sen tvingas gå igenom en väldans massa prover, långa väntetider på svar, nya prover, det tär på psyket, man mår väldigt dåligt av att ha en ev. cancerdom över sig. I mitt fall gick det över av sig själv efter ca. 1 år och många prover , och mycket ångest mm.Jag ser det som min värsta tid hittills i livet.
Om det nu finns något som kan skydda mot de vanligaste virusen som orsakar cellförändringar så tycker jag att man ska göra det.
Det som folk inte känner till är att man kan även vaccinera sina söner, eftersom det är killar som är smittbärare till alla dessa virus. Detta tror jag dock inte kommer att införas i skolorna.
Som sagt, tycker att alla , speciellt de som har döttrar, ska tänka igenom detta! Nog talat om det.

Nu ska jag se vad ni har haft för er under dagen, sen är det tv-kväll på 5:an som gäller!

Besiktning ua!!

Hemma igen efter jobb, långpromenad och helkroppsbesikting. Jag gick igenom utan anmärkning,faktum är att läkaren tyckte jag hade värden som en 20-åring trots mitt alkoholintag igår och i helgen. 
Jag nämnde även att det här är första året som jag har kunnat njuta av våren. Sen 2 veckor tillbaka så har jag tagit receptbelagda allergipiller som har hjälpt otroligt, så att jag har blivit så gott som besvärsfri. De heter Aerius 5mg samt en liten spraydos varje morgon med Nasonex. Det har äntligen blivit krut i den allergiska trötta kärringen .Inte ens den hemska Häggen utanför tomten har kunnat plåga mig de senaste dagarna med sin lukt.
Nu ska jag ställa mig och laga lite spagetti med köttfärsås, Hoppas ni alla njuter av solen som kommit fram lagom till kvällen!Så här ser jag ut i lugg (efter önskemål) Det tar nog tid att vänja sig vid det blonda håret, har alltid haft blonda slingor, men nu la hon i väldigt mycket mer än vad jag är van vid.

Hälsokontroll på schemat!!

Godmorgon alla!
Jag måste tacka er alla goa fina för Grattis hälsningarna! Tänk vad mysigt det är att mötas av alla mysiga kommentarer.Och alla är så positiva och snälla!!

Idag är det tisdag, en vanlig arbetsdag för mig, så det är bara att pallra sig i kläderna och göra det man måste, eller hur ...........Gå och hämta en till kopp kaffe så att man vaknar till liv.
Igår firade jag endast med 1 ...hrmfm..kanske 2 glas champagne. Jag ska nämligen på hälsokontoll idag , den årliga ,genom firman, och då vill man ju inte visa upp förhöjda levervärden eller nåt.Hatar dessa läkarkontroller, inbillar mig alltid det värsta. Jag är en sån som hellre stoppar huvudet i sanden så länge som möjligt, tror att så länge man inte går till läkaren så är man kärnfrisk, men går man dit så blir man sjuk. Min dotter A ska få sin sista vaccinationsspruta Gardasil (mot livmoderhalscancer) samtidigt. Det känns så skönt att hon blir lite skyddad mot denna hemska kvinnosjukdom, även om den  inte är 100%.
Nu måste jag sätta fart här, för nu har dagen börjat, och Pssst. det är kort vecka, visst känns det bra!!

 


18 Maj!!

Nyss hemkommen från frissan, nu är man blond och har klippt lugg. Ska bli kul att se om Johan och ungarna känner igen mig.
Dagen började skönt med att solen tittade fram och jag och hundarna tog oss en långpromenad tillsammans med en granne.
När jag kom hem så väntade J på mig med röda rosor i handen  Så gulligt! Vi firar nämligen våran 18-åriga bröllopsdag idag!!  
Vi har gjort det väldigt lätt för oss.(som tur är eftersom jag tror att jag lider av alzheimers light )Vi blev tillsammans 18 maj, vi förlovade oss 18 maj, och gifte oss den 18 maj. Alla killar i släkten på J:s sida heter Erik i mellannamn och har alltså namnsdag den 18 maj!! Det är en dag värd att fira för oss. Ikväll blir det dock att vi sitter hemma, äter något gott och öppnar en sparad champagne. Till helgen går vi nog ut och äter tillsammans.
Nu har det börjat regna men jag måste ändå ge mig ut med hundarna igen, som sagt de behöver gå ut i ur o skur!


Godmorgon!

Godmorgon!
Idag är jag ledig, med ett besök hos frissan på schemat.
Det kändes konstigt att kliva upp i morse, ingen sol som sökte sig in genom persiennen,
Ingen mopsvalp att passa heller. Nåja solen ser ut att kunna bryta sig genom molnen, och lilla Nomi(valpen)
kommer på besök i morgon.
Jag ska ge mig ut på en skön långpromenad så snabbt jag har fått i mig frukosten.
Apropå mina 2 senaste inlägg, jag trodde att ni kunde lista ut vilka ord det var som verkligen var norska, speciellt eftersom jag hade markerat de rätta orden med ett tecken  Eftersom jag inte vill att ni kanske åker till Norge och går in i affären och frågar efter ex. kadavermos=köttfärs , så förtydligar jag mig.
Dessa ord är norska:potetgull=chips, tyttebär=lingon, gulerot=morot.
De andra orden är bara påhittade av oss svenskar.
Ta vara på dagen!!!


Norsk ordlista!Nu är jag jätte trött! Dags att krama kudden och gå och lägga sig, Det blev en slapp kväll i soffan, slötittande på tv.
Det händer nog inget mer den här helgen, så bäst att ladda batterierna så man orkar med en ny vecka. Måndagar är ju bästa dagen på hela vecka, eller hur? Jag är ju ledig
Men innan jag lägger mig så måste ni få veta vad jag handlat (norska ordens betydelse)
Roligt att läsa era försök till översättning

Guleböj= Banan
Potetgull=chips #
Kremerte hönseungdomer=kyckling
Kadavermos=köttfärs
tyttebär=lingon #
Bondgrogg=mjölk
Gulerot=morot #
Arabmelk=olja
Klantetejp=plåster
Rumpekrafs=toalettpapper

(Tänk er för både en och två gånger innan ni använder dessa orden i Norge, en del av orden kanske inte överenstämmer med norrmännens syn på norska språket, endast 3 av dessa ord är riktiga, vilka det är får ni klura ut själva)  

Kan ni norska??

Idag har jag inte fått nånting gjort. Satte på mig arbetsbyxorna, gick för att hämta målarfärg o pensel, men ne-ej! Hade ingen lust. Gick ut för att kanske dela och plantera om mina kantnapetor som vuxit sig enorma, men ne-ej, inte det heller. Och ändå har jag känt mig pigg, men har definitivt inte haft lust att göra någonting. Konstigt va? Känner inte riktigt igen den känslan för i vanliga fall gillar jag att hålla på mycket, men inte idag. MEN jag har i allafall storhandlat, och det måste väl ändå vara bland det värsta som finns. I och med att man handlar så måste man ju även plocka ut gammalt ur kylskåpet så att det nya får plats. Nu är det gjort och det känns så skönt !
Vill ni veta vad jag köpte? Eftersom det är Norges nationaldag så skriver jag inköpslistan på Norska så får vi se om ni kan gissa er till det .Här kommer en liten del av listan:

Guleböj
potetgull
Kremerte hönsungdomer
Kadavermos
Tyttebär
Bondgrogg
Gulerot
Arabmelk
Klantetejp
Rumpekrafs

Vet ni vad jag köpt? Jag ger svaren i nästa inlägg??

17- Maj!!!

17 Maj idag och Norges Nationaldag!!
Eftersom min mamma är norsk och jag även har en massa norska släktingar, så har vi faktiskt firat denna dag under min uppväxt. Fast inte på ett hysteriskt norskt sätt utan vi har satt upp en norsk flagga på huset och ätit god mat.
Lite avundsjuk är man ju på norrmännen som firar sin nationaldag med pompa och ståt. Vad gör vi svenskar på vår nationaldag? Ingenting! Det är ju knappt så att skolorna får hissa upp den svenska flaggan än mindre sjunga den svenska nationalsången-det kan ju vara stötande för någon som inte är svensk??!!! Herregud- säger jag.
I sverige har vi äntligen infört ledighet den 6 juni, i hopp att man ska fira denna dag. Och vad gör vi svenskar då? Jo en extra dag att sova ut på. Tråkigt är vad det är. Man ska helst inte skylta med att man är svensk, någon kan ju ta illa upp!!

Nä nu ska jag ta tag i dagen, som är både solig och varm!!


En bra dag!!

Jobbat på tomten och målat hela dagen. Penseln är som fastskruvad i min hand. Den vill liksom inte släppa taget även om vi har haft super duper fint väder, med strålande sol hela dagen.
Fastnade på altanen med gulliga grannar och några glas vin efter en god grillad middag, kan man ha det bättre?
Nu väntas den spännande Eurovision finalen, Norge leder, och jag är glad för det. Heja alla norska vänner!!
Hoppas ni alla haft en fin dag, lessen för min frånvaro,men som sagt , vår dörr står alltid öppen och det har våra vänner tagit fasta på, så ibland så måste man prioritera att umgås med folk irl. Eller hur

Soliga lördag!

Godmorgon eller god dag beroende på när ni vaknade. Själv så har jag nästan precis vaknat.
Så skönt att vakna pigg och utvilad efter en väldigt trött vecka.
Det känns som om allergipillrerna som jag tagit äntligen börjat att verka.Under  fyra veckor då hägg och syren blommar ska ju tydligen vara den värsta tiden för oss som är allergiska, så det är väl bara att gilla läget =)
Idag har jag inget speciellt som står på chemat , men tusen saker som behövs att göras, så man får se vad som händer.
Solen skiner och det är underbart varmt ute så dessa första timmar på dagen ska inte stressas iväg. Jag ska bara sitta här med min kaffe kopp och njuta. En sväng till expertbutiken och lämna in ett foto till studenskylten ska jag i allafall hinna med. Dagen börjar närma sig så det är hög tid nu att beställa en. Den 4/6 öppnas dörrarna och min andra son blir student =) På nåt sätt ,fast jag alltid vet hur jag vill ha det, så är jag alltid ute i sista sekund.
Nä nu är det dax att ta tag i dagen!!

Dagens tänkvärda:Det bästa sättet att spara tid är att använda den


Fredags-städning & mamma-besök!

Har precis påbörjar lättare städning efter en snabb visit på jobbet.
Äntligen fredag!
Medan jag var på jobbet så kom min kära mamma hit och umgicks lite med hundarna och pysslade lite på tomten, fyllde på jord och gick o vattnade, och försökte ge sig på den envisa kirskålen som växer vid tomtgränsen.
Hon var även inomhus och vattnade .Hon gav till och med en skvätt vatten till fejkrosorna som jag köpte.
Det var ju ett bevis på att de ser äkta ut.
Tänk att jag har så snäll mamma och svärmor som gladeligen kommer hit o pysslar utan att jag ber dem om hjälp.
Vi hann även med en snabb kopp kaffe i solen innan det var dags för mig att greppa dammsugaren.Nu blommar mina rosa dubbla tulpaner och de svarta har precis slagit ut.Syrenerna är så gott som utslagna, Efter helgen kan jag tänka mig att få känna syrenernas doft= mer allergi, men det gör ingenting. =)De vita tulpanerna blommar fint tillsammans med löjtnantshjärtan, och allium till vänster är på G.Alice njuter av att det är vår!Nu ska jag fortsätta med att moppa golvet, och därefter kära vänner,ska jag bänka mig ute på altanen med ett glas kyld rose´vin. Ikväll är det fredagsmys och ingen målning för mig.

Fredag-Lovely!

Godmorgon!
Idag var jag uppe med tuppen, men är jätte trött!!
Men nu vet jag varför! Jag är ju Allergisk!! Det är därför jag knappast får upp mina ögon på mornarna, det är därför det känns jobbigare att andas och att  ögonen rinner och är röda.
Jag tyckte det kändes ganska bra för några dagar sedan, men nu är det tydligen nånting som jaf definitivt inte tål. Kan det vara den fina Häggen som står utanför våran tomt?

Jaja Idag är det fredag, så nu ska man inte sitta här och hänga läpp. Några koppar kaffe till , sen en snabb visit på kontoret. Sen får jag väl hem och ta en städning the light, så man kan njuta av helgen!


Förvandling pågår!

När jag har tänkt på mig själv så har jag sett Carrie Bradshaw framför mig. Ni vet Sarah Jessica Parker. En chick brud i höga klackar, som älskar shopping, I mellanåt en hundgalen människa i fjällrävens kläder och bajspåsen i högsta hugg.
Verklighetens Mia står just nu med en öl i ena handen, penseln i den andra ,blåstället är på, det är bara snuset som fattas. Förvandlingen har börjat!! Hur blev det så här??

Det är ju Torsdag!!

DET ÄR JU TORSDAG I DAG!! Hur har jag kunnat missat att det är torsdag idag?? Fasiken , det är ju min städdag! Har jag rört dammsugaren-Näpp, har jag skurat golvet-Näpp.  (omg)Jag har varit ute o kämpat med tomten- Det är ju helg-göra. Hur blev det så här. Nu kommer jag få stå o städa i helgen, tänk om det blir soligt och jättevarmt då?Då måste man ju vara ute. Vi har precis slutat vår uppfödning hemma av dammråttor  och jag tänker inte börja med en ny.
Helt plötsligt känns det som om veckan har gått för fort, i morse tyckte jag att den gick för långsamt, ville bara ha helg, men nu...
Nåja jag har spacklat igen några spikhål under  eftermiddagen, så nu är det dax att måla ett lager grundfärg. Det känns som om jag sover med penseln i handen nu för tiden: Och vad gör käre J då, jo han leker bilmeck, det är BARA jag som gör viktiga grejer

Ute-fixar dag!!!

Nu är jag helt slut i hela kroppen. Vilken härlig dag det här har varit.
Jag behövde inte åka till jobbet idag tyckte han som tror att han är chef (min man), så jag stannade hemma för att jobba på tomten. När min kära svärmor hörde det, så tog hon bilen hit i ilfart,  för att hjälpa till. Jag fixade en god pasta kycklingsalladsom vi smaskade i oss till lunch, och fikade gjorde vi ute i solen.
Nu ser tomten ut som en dröm!! Nåja lite är kvar att fixa men det värsta har vi fått gjort. Tänk vad tistlarna och det hemska kirskålen trivs och växer , jag börjar inse att det är hopplöst att få bort allting, men jag försöker i allafall. Det var inte länge sedan jag ryckte bort allting för att i går upptäcka att skiten finns kvar, rötterna måste vara meterlånga.
Det var skönt att vara två, för då gick jobbet dubbelt så snabbt. Lägg huvudet på sne, så ser ni att jag sitter o ler :)
Med andra ord så är jag väldigt nöjd med dagen, fast det känns i ryggen.
Nu ska jag ställa mig o laga mat. Pannkaka, och för de som vill så blir det resterna av kycklingsalladen. Det är vad som finns hemma, och handla orkar jag inte göra idag.


Torsdag-Lovely!!!

Godmorgon härliga Torsdag . Idag började dagen helt underbart. Vaknade av att solen sken in genom fönstret, och jag studsade upp från sängen, Yes äntligen morgon!! Sprang ner till köket för att hämta kaffet som jag skulle servera J på sängen......

TROR NI PÅ DET HÄR!!!!
Nej! Jag FÖRSOV mig!! H-ll-skotta att jag alltid ska ligga o snooza, och tro att jag ska kunna komma upp i tid. Ner snabbt som attan till köket för att hämta kaffet som alltid ska vara färdigbryggt kl.6.45, men inte idag, nej,nej, för jag hade glömt att ställa in timern, som gör så att jag alltid har kaffet klart när jag vaknar. VIKTIGT;VIKTIGT (snacka om i-landsproblem)
Tittade på klockan , vilken minut som helst så kommer grannen hit med lilla Nomi (mopsvalpen) och jag har fortfarande kuddstrecken kvar i ansiktet!!!
Varje dag är en ny dag, men måste varje dag under samma vecka innehålla lika mycket stress???Jag är verkligen inte en stressad person. VERKLIGEN INTE!!
Ha en riktigt bra Torsdag!!


Färg explosion!!

Åter igen har jag farit omkring som en speedad duracellkanin, är det våren som har gjort att man helt plötsligt har lust att ta tag i saker , fixa på tomten, MÅLA, städa, umgås med folk?

Var ute o gick nu på kvällen precis innan solen gick ner, och vilka färger, det sprakar av färger runtomkring en, och man SER allt. Jag menar ,hela vintern samt tidiga våren så går man omkring i sin egen lilla värld, allt är smutsigt ,grått, svart eller vitt, och det luktar unket (tidigt på våren) Sen så exploderar det av färger och dofter och folk tittar upp o LER!!
Nu ska jag sätta mig i soffan och titta på kvällens inspelade avsnitt av Greys Anatomi.
God Natt!!


Ljuva 80-talet!!Jag satt och lyssnade på gamla godingar från 80-talet.
Ljuva 80-talet-då man var ung och "snygg". Man målade ögonfransarna som i mitt fall med grön mascara och grön kajal, tuperade upp luggen och burrade upp sitt superpermanentade hår (som man fick kamma med luskamliknande kam) Så trendigt!!
Man satte på sig bodyn som var gjord i lycra (kommer ni i håg, sån där som knäpptes i skrevet med en konstruktion som var fullkomligt ohanterlig , särskilt i samband med alkohol) Över det hade man en kavaj med axelvaddar, ju större desto bättre
Man lyssnade på Georg Michael och trodde fortfarande på fullt allvar att han var hetero. Och när vi dansade till musiken så fick man tänka på att inte hoppa för hårt på golvet, för då blev det jack i skivan.
På den tiden , om man skulle försöka få tag på en kompis, så fanns det endast 1 telefonnummer, och det var hemnumret (Idag har en familj på 4 ca 10 olika telefonnummer) Man pratade med varandra öga mot öga, Idag skickar man mail till de som sitter bredvid dig.
Tänk vad roligt det är att ha fått upplevt det ljuva 80-talet, det känns nästan påhittat, eller som mina barn tycker, Rena stenåldern.


Godmorgon på er!!Godmorgon alla!!

Idag är jag stressad till max. Jag står med ena benet i byxan, tandborsten i munnen, på samma gång som jag bloggar.Då förstår ni min situation här på morgonen.
Ska bara ta hundarna på en morgonpromenad sen bär det av till jobbet!!

Jag En Problemlösare!!!

Hemma igen efter en hektisk dag på jobbet tillsammans med  3 hundar!!! Mina stackars hundar får verkligen känna att de lever nu. Att ha en 16 veckorsvalp med sig som är full av bus är de inte riktigt vana vid. Alice o Bella brukar i vanliga fall sova bort dagarna på kontoret men nu är det fullt ös, i allafall på mopsarna. Nåja de verkar tycka att det är kul med varandra och jag ska bara passa lilla mopsvalpen den här vecka ut. Det är med blandade känslor som jag slutar passa henne, jag har nämligen blivit väldigt fäst vid den lilla pirayan, men på samma gång så är det skönt för det är ett helt företag att gå ut o gå med alla 3 på samma gång. Som tur är så är jag väldigt bra vän med ägaren så jag kan träffa henne när som helst.

Det väller in jobb på jobbet just nu, och jag som bara vill hem o fixa saker, såsom målning ,fixa tomten, träna hundarna, mm.
Men nu har jag kommit på hur jag ska bli av med allt jobb, Jag sätter upp sophinken på skrivbordet, och sätter på en skylt med texten INKORG på den.
Tur att jag är duktig på att lösa problem!!!
Nu ska jag börja laga middag. Köttbullar, potatis & gräddsås.

  Alice

Koffein beroende??

Godmorgon, denna soliga tisdag!
Härligt, solen skiner , och som vanligt svassade jag ut på altanen med min kopp kaffe.Full aktivitet på fåglarna och alla grannar. En helt vanlig vardag, med andra ord.
Jag har träningsvärk i heeela kroppen. Det är målningens fel antar jag. Jag har använt muskler som har vilat några år eller så., men det kan det vara värt. Jag tycker hela hemmet har börjat skina efter min framfart med penseln, och det känns så kul.
Idag är jag tröttare än tröttast, så det blir nog många koppar kaffe innan jag kan bege mig till jobbet. Har tänkt på det där med kaffe. Funkar det verkligen, blir man så mycket piggare. Tänk om man på en arbetsplats, där det jobbar fullt av koffeinberoende människor, skulle byta ut det vanliga kaffet mot koffeinfritt under 3 veckors tid (utan deras vetskap) Skulle de märka någoT? Sen efter 3 veckor så laddar man kaffemaskinen med dubbel Espresso!!  Kul tanke!!
Nu ska jag skynda mig på. Arbetet väntar!!!


En leende joggare????

Idag har jag blivit övertygad om att joggning inte är nåt för mig.  Nej, nej, JAG har inte varit ute o joggat, jag har bara ömsom powerwalkat o ömsom gått i lugn takt och tittat på blommorna....
Däremot så tog jag med mig hundarna till el-ljusspåret där joggarna håller till, och när jag gick där i lugn o ro så kommer det en man flaxande med armarna. Jag gick nästan snabbare än vad han sprang, han hade en framåtlutande hållning med vilt roterande armar, och lätet som kom ur hans mun var helt otroligt. Till och med hundarna stannade upp ooch stirrade på honom, typ vad är det där?? Jag var tvungen att kolla så att jag verkligen hade mobiltelefonen med mig ifall att jag skulle hitta honom död i slutet av spåret. Varför utsätter man sig för sånt där, jag kom på att mitt liv verkar vara mycket mysigare än hans. Om jag mot förmodan skulle börja ut o springa, inte sjutton skulle jag ge mig ut i 5 km spår det första jag gjorde, börjar man inte med lite o sen utökar man längden?
Jag avundas ändå de som verkligen orkar springa, men denna man han såg ut att vara nyutsläppt från Gökboet eller nåt.

Idag har jag målat igen då. Jag kommer aldrig bli klar med det här. Idag har jag målat klart 2:a  lagret på fönster brädorna. Jag har målat en källardörr, och grundat nån list. Det var ett helt företag att försöka hålla undan valpen samtidigt som jag målade.Jag gjorde en grind av mitt ben som jag höll upp (Jag stod alltså på ett ben o målade på samma gång som jag föste undan henne med det andra benet)
Nu har jag öppnat ögonen och SER vårt hem med nya ögon. Väldigt mycket är bara grundmålat och behöver målas, pust o stön, jag kommer att få måla non-stop i ett år eller nåt. Men fint blir det!!!
Nu ska jag sätta mig i soffan o titta på hundcoachen, sen hälsar jag på hos er!!


Ser ni någon skillnad??

 

Daniel ;kronprinsessan Viktorias fästman till vänster, och Robert , reklamkille från Boxer till höger.
Visst är det likt!!

Jag är ett fredagsbarn!!!

Jag kollade in denna sida efter ett besök hos Nilla. Klicka HÄR!

Fredagsbarn:Är god och givmild och gör gärna gott.
Den som är född på en fredag är kärleksfull och trofast.
De förstår att skapa ett lyckligt hem och har i regel tur i kärlek!

Hmmm... Jag är Fredagsbarn, och vet ni , detta kan jag leva med!!!!!!!

Utmaning!!

Jag har blivit utmanad av Nilla.
Tre saker som alltid finns i min/mitt....

Kylskåp: Mjölk, bregott, ost
Frys: Rådjursskank, blod, mat  (jag har hund)
Skafferi: Knäckebröd,konservburkar,kaffe
Handväska: plånbok, läppstift, tamponger
Sminkväska:Mascara,solpuder, läppglans
Badrumshylla:Antirynkcreme, tandborste, tandkräm
Förråd: Färgburkar, tidningsinsamling,verktyg
Hjärna:Familjen, hundarna, inredning
Jackficka: Nycklar, bajspåsar, hundgodis
Kryddskåp:Salt, peppar, gurkmeja
Barskåp: Vin, Gin, Vodka
Köksbänk: Blomma, Olivolja, kaffebryggare


Jag utmanar: Nette
                         Barbamamman
                         Norbergsblogg

Måndag-Ny vecka!!!

God morgon. IDAG var jag uppe med tuppen. Fast det är bara för att den J-kla väckarklockan envisas att ringa samma tid varje vardag!
Jag är ledig idag, så idag är det en BRA måndag. Ska vara valp vakt till Nomi, så jag får passa på att måla klart när hon väl har somnat, annars är jag rädd för att mitt hus kommer att förvandlas till en målarpallett. Och det vill man ju inte.
J påminde mig om att alla de nysatta listerna vi har oxå behöver målas. Det kanske inte var så bra gjort av mig att visa upp min hemliga talang med målningen. Nu åker jag ju på att måla allt!
Kaffet är klart, så nu ska jag ta med mig koppen o låta hundarna gå ut på en snabbkisstur på tomten, Sen när de har ätit så tar vi vår vanliga morgonpromenad.
Ny vecka , nya tag! Då kör vi!!!  =)  

Målarverkstad!!!

Nu har jag varit  duktig och målat första lagret med riktig färg, Det luktar målarverkstad här inne och man blir nästan hög på ångorna, fy böveln. Måste nog ta en runda med hundarna och andas lite frisk luft. Jag känner mig i allafall otroligt nöjd med mig själv. (kul att ha en blogg , där man faktiskt kan skryta över sig själv, utan att någon avbryter en =) Det börjar se fint ut i fönstrerna nu.( OCH Kära J , JAG KAN VISST MÅLA!!!!)  Nästa lager får jag ta i morgon, och sen har jag bara övervåningen kvar.
Eftersom vi bara jobbat hela lördagen, så tänker jag fira lördag idag(ledig i morgon) och ta mig ett iskallt glas rose´vin o hoppa ner i bubbelbadet.Bra avslutning på en bra helg!!


Lite inspiration!!Vilken superhärlig dag!
Precis när jag höll på att laga lite brunch till de i familjen som var vakna, så fick jag se på kommentarerna i min blogg att jag väntade oväntat besök av ingen annan än bästaste Fummelmajan och Fummelpappan. Det blev till att duka fram flera tallrikar. Cia(fummelmajan) är en av mina bästa vänner som jag känt sen jag var 12 år. Man blir alltid lika glad när man får besök av de två.
Vi åt och vi fikade och dagen gick. Sen skulle J åka iväg och köpa bildelar i Kungens Kurva, och efter att blivit lite inspirerad av bilder som Fummelmaja hade med sig, så jobbade min hjärna på högvarv. Jag tittade bedjande på J o frågade om jag kunde få följa med ! Och det fick jag. SIA-butiken ligger nämligen där på vägen ,(men det nämnde jag ju inte för J, för då hade jag inte fått följa med.)
På vägen hem så fick jag Johan att svänga av ,och in for jag i SIA butiken , och oj vad mycket fint det fanns.
Nu är jag hemma efter en härlig promenad i vitsippeskogen, och har påbörjat maten. Idag äter vi kyckling med provencaliska kryddor och ris.
Och målningen då? Vilken målning? Äh jag får måla ikväll, dessutom så är jag ledig i morgon.

  
Fummelmaja, Johan o Fummelpappa Hasse (bilderna är klickbara)

  

Jag som inte tycker om fejkblommor blev helt kär i dessa rosor. Hade en gammal urna som jag satte ner dem i tillsammans med en murgröna. De små krukorna åkte med i köpet av bara farten ,OOOPS!
Sen köpte jag de mest bedårande korten som jag ska rama in till tavelväggen. Det kommer bli så fint.
(Bilderna är klickbara.)

Svisch!!!

Hej alla morgonpigga! Det gäller ju inte mig själv då, inte ett smack morgonpigg kan jag lova. Annat var det när ungarna var små, då var man uppe med tuppen. Men nu när de blivit tonåringar så har jag anpassat mig efter dem.  Jag sover länge, och njuter av det.
Idag bli det brunch igen, av den enkla anledningen att vi sovit förbi frukosten, det ställer till det lite i min äta-sova klocka, att hoppa över en måltid så där, inte bra, såna dagar måste jag alltid äta både mellis och kvällsmacka..
Nåja idag ska jag fortsätta måla. Igår målades det med grundfärg och i dag blir det med den "riktiga" vita färgen. Så skönt när det blir klart. Synd att helgerna är så korta. Man borde förlänga helgerna med 1 dag och förkorta vardagarna med 1 dag, Lägga på dygnet minst 4 timmar till, förkorta arbetsdagarna med minst 2 timmar, DÅ skulle man få saker gjorda. Som det är nu så swischar tiden bara förbi, och man fattar ingenting.
Nu tar jag min kaffekopp och beger mig på promenix till er och ser vad ni har haft för er.

Målarkväll och valpvakt!!

Nu har vi klarat av middagen som bestod av hämt- Thaimat. Så gott, hoppas bara att magen klarar av det, eftersom det är rätt så starkt.
Jag har stått o målat fönsterbrädor hela dagen, utom under ett litet avbrott då vi blev bjudna på fika hos våra kära grannar. Ett väldigt mysig och välkommet avbrott.
Nu har vi oxå förärats finbesök av galen mopsvalp, ägarna skulle iväg på fest så lilla Nomi var så välkommen hit. Mina hundar såg lite chockade ut ungefär som de tänkte " Åh nej inte på en lördag oxå" Men sen har de lekt o stojat runt på tomten ett tag. Nu svimmade Nomi av och då snabbt som sjutton lade sig mina hundar oxå och pustade ut. Bella har tittat anklagande på mig med sina "ärintelördagartillförattvilapåblick" Men tur att hon är så anpassningsbar och även tycker om valpar.
Johan har gått iväg och fixar med sånt som bara karlar kan i det här huset- Mecka med sonens bil som gått sönder.
Själv så ska jag plocka fram spackel och lite mer grundfärg och ge mig på fönsterbrädorna uppe i sovrummet, bäst att passa på medans man har ångan uppe.

Smack!!!

Naken-chock!!

Går ut med hundarna på en kortare kissrunda. Ser att det är mycket folk vid IP, så jag går förbi där, man kanske känner någon. Och vad möter jag, jo en man i 25 års ålder som hänger ut hela drulen och står o kissar framför mig!!! VAD I
H-VETE!! Gör man SÅ??? Det ska vara karlar till nåt sånt. En kvinna skulle ALDRIG sätta sig o kissa framför allt folk, dessutom så hade jag inte bett om att få se hans lille vän på min promenad. Det finns faktiskt ett omklädningsrum på IP som mig veterligen har många toaletter.
Spännande dag det här verkar bli! Nu ska jag börja måla!!

Uppdatering: det var alltså en av fotbollspelarna  som kissade, inte nån jag mötte på gatan, tror ej att det var en blottare

Lördags Fix!!

Vaknade faktiskt till solen idag igen, men nu är himlen mörk. De har ju "lovat" regn idag och det ser det ut att bli.
Ska gå ner i källaren och rota fram en målarfärgsburk. Nu kan man ju passa på o fixa sånt som man inte har gjort när solen skinit. Det är rätt skönt ibland att man tvingas ha en inne dag.
Jag har även en hel del bilder och ramar som jag köpte när vi var i New York som jag fortfarande inte har fått upp.Tänkte göra en sk. tavelvägg, kanske man får upp dem idag? Ska även rota fram en massa bilder på familjen som jag tänkte lämna in och göra dem i svartvitt, (till tavelväggen)
Egentligen har jag 100 saker som kan/bör  göras, så nånting hittar man alltid på.
Man får se vad dagen bjuder på, men det är ju lördag, så bra blir det oavsett.Tavelvägg fr. New Port, inte mina motiv, men snyggt ändå!!

Jag- en tjuv?

Jag snodde dessa från Barbamamman, hon var för mätt för att äta, men inte jag!Så kul har jag, när J sitter o tittar på hockey. Vad gör ni?

Fredagsmys står på schemat!!!

Nu står det fredagsmys på schemat!! Älskade Johan kom hem mitt i städningen och bjöd mig på en iskall öl. Aldrig har väl en öl smakat så gott i min snustorra strupe. Överraskade mig även med att ha inhandlat Rose´vin ,helgen till ära. Då är det vår känsla i luften ska ni veta, eftersom här hemma dricks det bara kylt Rose´vin under sommarhalvåret.
Tycker att jag har gjort mig välförtjänt av att placera arslet i soffan med nåt glas vin i handen. Jag har putsat fönster som värsta fönsterputsaren, stod med långt teleskopstativ och tog även de oöppningsbara fönstrerna, sen dammsög jag snabbare än en virvelvind och därefter moppa jag golvet med mr Ajax. Klapp på axeln ska jag ha. Nu sitter jag o flämtar men är otroligt nöjd med mitt relativt rena hem, trots att jag fick ta fredagen till denna syssla. Nu kan till och med Rent Hem komma hit med sina tops och ta bakterieprov i alla hörn utan att man behöver skämmas. Tyvärr så har de bara denna dagen på sig , då jag vet att med allt folk i huset, 2 hundar samt även 2 katter så förfaller det ganska fort.
Nu vankas det god middag samt nåt glas vin!!


Slutjobbat för denna vecka!!

Hemma igen!
Har gått en runda här på tomten, alltid lika kul att se vad som vuxit upp.
Körsbärsträdet står i full blomning just nu, synd att det varar så kort tid. Det är alldeles för stort för att slänga ett nät över, så det mesta blir mat för skatorna, jaja de ska väl leva på något de oxå, dessa skräniga djur.
Det verkar som om rådjuren har hittat sig någon annan tomt att festa på, (eller har Runar med sitt gevär hittat hit? )för mina tulpaner har fått stå ifred och växer så det knakar.
Idag känner jag mig full av energi, och konstigt nog så fick jag lust att putsa några fönster på norrsidan som jag lyckades förtränga förra gången när jag putsade, så det är vad jag har tänkt att ägna mig åt nu.( Har någon lagt nåt i min mat eller?Jag hatar nämligen i vanliga fall att putsa fönster)

Var ute o vattnade min GIGANTISKA hibiskus, som jag köpte som en liten krukväxt för 3 somrar sedan.En sån där vanlig hibiskus som var preparerad med "dvärgextrakt" så att den skulle passa in på fönsterbrädan. Jag planterade dock ut den i en stor kruka, och sen på hösten slängde jag in den i vår mörka kalla källare. Där fick den stå utan vatten hela vintern, och sen på våren när jag tog fram alla mina övervintrade växte så hittade jag den igen, full av nya knoppar. Nu har jag gjort så under 2 vintrar och den har blivit hur stor som helst. Omöjligt säger de på blomsterbutiker, de ska stå inomhus hela året. Men jag lyssnar inte på dem, FÖR JAG VET!! Förra sommaren blommade den nonstop ända in på hösten, hoppas på samma i år.Hibiskusen har vuxit från att ha vart ca 30 cm hög , till över 1 meter nu.

     Bilderna är klickbara.

Förgätmigej, en favorit bland de vilda växterna(som många anser vara ogräs) får växa o bre ut sig hur mycket den vill, även vilda gullvivor och violer växer överallt..

Drömlös!!Äntligen Fredag!! Vaknade faktiskt ganska pigg idag, det måste vara för att man vet att det är helg nu.
Ett snabbt besök nere på jobbet bara och fixa det sista, sen hem!! Ljuvligt.

Tänker proppa tvättmaskinen full som sjutton innan jag åker till jobbet, så att jag kanske slipper tvätta mer denna helg! "önsketänkande" Det gäller att vara förutseende =)

Jag läser ganska ofta inne på olika bloggar, om alla konstiga, roliga, skrämmande drömmar folk har. Själv så kommer jag aldrig ihåg vad jag drömt, för så fort jag lagt huvudet på kudden så somnar jag/ faller i koma , eller nåt. Jag kommer inte ihåg ett dugg, däremot så kan jag vakna av att jag skrattar eller snyftar, så drömma måste jag ju göra. Det var det som hände mig tidigt imorse. Jag vaknade återigen av mitt skratt. utan att komma ihåg vad jag hade drömt, SÅÅÅ irriterande att jag inte får veta vad som var så himla kul.
Nu ska jag skynda mig ut med hundarna .
Ha en riktigt bra fredag!!

Dagens tänkvärda: Hjälp andra, men när du gör det, glöm inte dig själv.


En helt vanlig torsdag!!

Jahapp, så har man kommitt hem då. Vad hände med städningen?? Har inte riktigt fått tiden att räcka till idag (som vanligt) Det var mer på jobbet att göra än vad jag trodde, men det är bara kul att ha mycket att jobba med. Väl hemma så stack jag ut på en långpromenad. DET är verkligen nåt som jag prioriterar varje dag i ur o skur. Dels för att jag tycker att hundarna behöver det och sen för att JAG behöver det. Är så van vid att gå mycket, så om jag hoppar över det en dag så får jag skallebank.
Följ med på en vardag i mitt liv!!


Hundarna har sin plats på jobbet på den fula mattan, även lilla mopsvalpen Nomi fick gölja med idag.Mitt stökiga skrivbord.J i ett viktigt jobbsamtal.Jag (och dagens outfit) Ser ni vad jag håller i handen, min ständige följeslagare, kaffekoppen!Vad glad jag ser ut, eller hur. På väg in i köket för att hämta mer kaffe :)Nu är vi hemma, och har lämnat tillbaka valpen, och stuckit ut i den härliga skogen. (Bella)Ser ni , blåbärsriset "blommar" (säger man så?)Vi gick och vi gick!


Hittade en vitsippa med hur många kronblad som helst (men det kanske är vanligt?)Liljekonvaljerna är på väg att slå ut! (suddig bild)Alice o Bella i slutet av promenixen i vitsippeskogen. Bella ser ut att kräkas, och Alice att somna stående. :-)

Detta var min dag! Nu ska jag laga middagen och därefter kanske jag hinner påbörja städningen av mitt hem. Dygnet har för få timmar. Jag hinner aldrig det jag tänkt, men dagen har varit bra ändå.

Solkig- Jag???

Godmorgon !

Sitter här med min vanliga kopp kaffe och försöker kvickna till.Har precis varit ute på tomten och glidit omkring i min morgonrock. Försökte faktiskt hitta en ny modellfräscharemorgonrock  igår när vi var o handlade, hade sett ut en på H&M men den var slut, så mina stackars grannar får fortsätta titta på min solkigare variant som jag burit dagligen i 10 års tid. (jomen självklart har jag tvättat den, nån gång)   Kanske var lika bra att jag inte köpte nån ny, det kanske hade ställt till det i skallen på alla häromkring, jag är väl känd som "hon med hundarna som alltid har en kopp kaffe i handen o glider omkring med morgonrocken" Synd att döda den bilden av mig. Dessutom hade nog den "nya" varianten varit "liiite" för kort för att visa mig ute i, Sedär ingen ide att köpa nytt, jag skulle bara ta på mig den gamla härliga trasan igen.

Torsdag idag! Så härligt! Snart helg igen, livet bara rullar på i 180 .
Idag blir det jobbet, och sen hem för att städa lite inför helgen, Man vill ju ha fredagen fri och kunna komma hem till ett något sånär städat hem.
 Nu måste jag skynda mig på!!!


Världensknäppasteapotekspersonal!!!

Rusat genom Farsta Centrum med tonårsdottern, hysteriskt letande efter en present till hennes pojkvän som fyller år i morgon. Det måste ju vara RÄTT present. (sen att vi var inne i ALLA klädaffärerna och tittade lite kan vi ju vara tysta om, vi köpte ingenting "korslagda ben")
Snabbt in på apoteket, och där visade det sig att stans alla idioter var samlade på en o samma arbetsplats. Tog en kö-lapp, väntade (ja ni vet ju hur det är när man väntar på recept ,KÖER) blev äntligen min tur efter lång väntan. Då har personalen gjort ett eget litet system, utöver kö-lapparna, om man skulle hämta ut flera recept så fick man gå o sätta sig igen, för det var så jobbigt för dem att fixa det, så att de hade tvingat en stackars man att ta hand om alla oss som skulle hämta ut mer än ett recept. Min hjärna fungerar inte när folk är så urbota knäppa och konstiga , jag blir helt kollrig, detta innebar ca 30 minuters längre väntan GHAAAaah Om de ändå hade två kösystem där det stod på lapparna ,men detta var höjden. Sen när jag hade fått mina mediciner så säger gubben lite försynt (han såg nog att jag kokade, och jag ifrågasatte även systemet) Du måste ställa dig i kö vid kassan o betala??? SKÄMTAR DOM!!! YTTERLIGARE EN J-KLA KÖ!!!    Hädanefter tänker jag aldrig svika vårat apotek här hemma, NI ÄR BÄST!! 

Nu är jag i allafall hemma och har fått middag. J hade gjort pannkakor och gulash soppa.Så fort maten har sjunkit ner så tänker jag ge mig ut på en terapirunda med hundarna. Skönt att vara ute o gå och rensa hjärnan, jag är inte så van vid att bli ilsken på folk så här.


Vakna Nu!!!Veckorna går för fort, jag hinner inte med. Redan onsdag!! Och soligt!!
Idag var det svårt att gå upp. Låg o försökte knycka till mig några extra minuter medan jag höll ett öga på klockan, farligt det där. Det är så himla lätt att somna om . Skulle önska att jag var så där morgonpigg och bara studsade upp ur sängen, men icke, kommer nog aldrig att bli sån. Jag är trött, trött, trött på morgonen, Det kvittar om jag sovit 7 eller 12 timmar.
Men nu ska jag få er att vakna! (eller få er helt snurriga :)
Ni kommer ihåg den gamla tungvrickaren Sex laxar i en lax ask, Rena rama barnleken! Nu ska ni säga:
-Tre häxor tittar på tre Swatchklockor, vilken häxa tittar på vilken Swatch-klocka? 

Det gick bra eller hur ? Säg det nu på engelska!
-Three witches watch three Swatch watches.Which witch watch whitch Swatch watch?

Hoppas ni får en härlig Onsdag!!

Ett råd!!

Om ni har sminkat er om ögonen, och går ut och går i regnet, gnugga er inte i ögonen. Om ni mot förmodan gnuggar er om ögonen, gå inte in på ICA utan att ha kollat er i spegeln, Om ni mot förmodan går in på ICA ändå, sök inte ögonkontakt så att du tvingas prata med folk. Jag undrar vad min lilla ort här tänker nu "stackars människa vad hon har förfallit"


Mat i magen!!

Idag har jag umgåtts med Herr Ipren. Värk i magen,som man kan ha en gång í månaden, och ingenting blir gjort. Försökte mig på en snabb nap i soffan, Inte så lätt med tre hundar i huset, varav en galen valp som ska störa de två vuxenhundarna så fort de lagt sig till rätta.Nu har jag mutat dem med varsit ben, så  nu kanske det blir lugnt ett tag.

J kom hem för att äta lite lunch med mig. Jag har en inbyggd mat & sov klocka. Får jag inte mat exakt rätt tidpunkt så blir jag alldeles illamående och skakig. Jag har alltid haft väldig hög ämnesomsättning, och vad ni än tycker om det så är det inte kul.(Jag tror nästan att de som har låg ämnesomsättning mår mycket bättre). Man MÅSTE äta på rätt klockslag annars förvandlas man till en zombie som inte funkar i vardagen, helt okontaktbar.
Jaja, efter lite falukorv med makaroner och vanlig hederlig mjölk, eller bondgrogg ,som man säger i Norge och i Norrland,   så börjar det faktiskt kännas ganska okey, så nu ska jag ta itu med tvättberget som återigen har vuxit sig upp till taket.Hundarna ligger precis nedanför spisen, vid mina fötter när jag lagar mat, man kan ju tappa nåt!!

Soliga Tisdag??

Godmorgon!
Vaknade av att solen sken in genom fönstret ,som vanligt. Men himlen ser lite hotfull ut så vi får väl se om den öppnar sig. Det gör den säkert när det är dax för mig att gå ut
Idag är jag ledig!!  Nomi (lilla mopsvalpen ) väntas storma in här vilken sekund som helst, så det kommer att vara fullt upp här hemma, vilket bara är mysigt.

Nu kör vi igång dagen med en fräckis så att alla vaknar!Lystring PTrooooh!!

Tjejerna hade möhippa för sin väninna ,och det blev vin ,strippande grabbar, spex och upptåg, men även presenter.
Den ena presenten var en svart monster- dildo.
Dagen efter möhippan när den blivande frun satt i bilen på väg hem så sneglade hon på monstret som låg i framsätet bredvid henne. Hon tänkte att detta kunde hon  inte hålla på med, utan vevade ner rutan och slängde ut dildon, varpå den hamnade på bilen bakom......rakt på pryda Berits vindruta.
I bilen satt även hennes son Åke 7 år.
-Vad var det? Skrek Åke.
Mamman som ju var lite pryd, svarade lugnt:,
-Det var en insekt, lille vän.
-Ja, jag vet, men vilken jävla balle den hade!!Deklarationsdax!!

Snart är måndagen över, vilket är skönt tycker jag. Nu har jag kommit på varför jag är ledig på måndagar. Jag och måndagar kommer inte riktigt överens , så är det.
Man är tröttare på måndagar, kylen behöver fyllas på efter helgen=handling.
Satt på jobbet och tittade ut, och solen sken faktiskt mest hela dagen, ända tills jag skulle gå ut med hundarna, DÅ öppnade sig himlen. Inte bara under den första promenaden, utan även under den andra. Under den andra prommisen så sken solen faktiskt på samma gång som det regnade. Det kändes som om någon satt och jäklades med mig.
"Titta, där kommer Mia, pissa ner henne nu!!"

Sen så skulle deklarationen in idag!! Jag har ju vetat om det hur länge som helst, men i vanlig ordning så väntade jag in i  sista sekund med att sätta dit min namnteckning, det var det enda som krävdes, men det var jobbigt nog.(kan man säga upp bekantskapen med skatteverket?) Det visade sig att jag får tillbaka ganska mycket, det känns ju skönt, men jag tycker att skatteverket borde få betala ränta på mina pengar eftersom jag så snällt har lånat ut dom till dem ett bra tag nu, eller hur.(uppdaterat: Man får tydligen lite ränta på skatteåterbäringen, tror den ligger på 1,8%, Halleluja)

Nu känner jag mig faktiskt på riktigt gott humör. Jag ska fixa iordning lite varmt te (ibland blir jag så där jättesugen på Söders höjder , ett väldigt gott te) och krypa upp i soffan och titta på tv.


Middags tråd!!

Oj vad himlen håller på att bli mörk, snart kommer regnet. Måste hinna ut med hundarna först. Har blivit ombedd av Barbamamman att tala om vad vi ska äta till middag. Idag äter vi något så enkelt som Kycklingfile´r stekta i ugnen, kokt potatis och gräddsås till det svartvinbärsylt. Vad äter ni?Detta är en middagstråd, nu är det bråttom, för mig, vi hörs!!

Det Regnar!!!

Det är ju ingen ide´att skriva Godmorgon, alla har ju redan varit inne för flera timmar sedan och sagt gomorgon till mig. När jag väl har satt mig vid datan så är det godmiddag för er ungefär, fast det är godmorgon för mig. Hänger ni med?
Idag regnar det. Det droppar lite. Kändes konstigt att vakna till regn, men det behövs, fast jag kan ju inte säga att jag gillar regn , det gör nog ingen som har hundar. Det blir så smutsigt, och dessutom så tvingas man vara ute o gå fast det hällregnar.
Nu ska jag skynda mig på , sa åka till jobbet!!


Sortering!!

Nu har jag landat i soffan: PUHHH!
Jag har farit omkring som värsta städtanten här idag, Vikt tvätten, gapat på familjen att ta hand om sina kläder, samlat ihop all papper, glas, kartong insamlingar som man får när man bor i hus. Det tar aldrig slut.
Det är ett evighetsjobb det här med att sortera. Jag förstår inte grejen med SORTERA. Åker man till tippen så får man slänga papper, plast, ja allt som är brännbart, i samma container, men åker man till "vanliga" containrar för sortering så är det väldigt noga det där. papper i en, plast i en annan, och kartong i den tredje .Förklara, någon!!! Tid tar det i allafall.
I morgon är det måndag, min vanligtvis lediga dag,min favoritdag.Men i morgon tvingas jag jobba. Så nu tycker jag inte om måndagar längre."trutar med munnen som en tjurig unge"

Nu ska jag njuta av söndagkvällen .


Prosit!!

Middagen avklarad, det blev hämtmat. Fick besök av J:s barndomskompis Janne som fyller år idag, så killarna bänkade sig i soffan framför hockeyn på tv, medan jag fick åka o hämta pizza.
Idag har jag haft en välbehövlig städning av källaren. Inte kul, men ibland så måste man, däremellan har jag agerat taxi chaufför till alla barn som skulle på bio, hem till kompisar,mm. Tänk vad man curlar och håller på. Men så snabbt de själva har tagit sina körkort så blir det paybacktime,vill jag lova. Då ska jag ringa från fester mitt i natten o tvinga dem att agera chaffis till mig o J oxå. Så det så!
Hörde på radion när jag satt i bilen att svininfluensan smittar inte från svin, utan från människa till svinen. Jag tänkte på allas vår kära Lindis med sin lilla gulliga minigris Alma. Nu får du inte nysa när Alma är i närheten!!
Nu ska jag försöka hinna skura sovrummet, sen får det vara klart för den här helgen.Söndags-brunch!

Vaknade sent här i morse.
Idag blir det ingen frukost , vi kör på brunch i stället. Det blir ofta så på helgerna, men det funkar lika bra det.
Solen lyser med sin frånvaro idag, men det känns varmt o skönt ute ändå. Vilken helg det har varit!!
Vuxensonen kom hem hel och oskadd efter sin weekend i Lund, så skönt. Så nu är hela familjen samlad igen.
Vi har ju en son som tar studenten här i Juni, så idag har jag tänkt att se över menyn, man måste ju börja planera redan nu, även om man inte kan laga all mat  redan ,så är det skönt att veta vad som ska göras och hur många som kommer. Jag lagar någon form av buffe´. Har ni förslag så tar jag gärna emot det.
Nu skriker magen efter mat, bäst att börja steka äggen!! Familjen sitter redan bänkade.

Landat i soffan!!

Jag ska inte vara sämre än ni andra här inne på bloggen. Nu har fötterna landat på bordet, chipsskålen i knät och vinglaset i handen och arslet i soffan.
Var ute o gick i ca 2 timmar ,så efter lite vin här lär det bli gamnacke i soffan "kikar mot J" eller man kanske borde ta och bada lite bubbel och vara trevlig mot J istället, sova kan man göra nån annan gång ! Han har varit så snäll och tvättat min bil grundligt, så nu är allt hundhår borta, ända tills i morgon när hundarna hoppar in igen! :-D

Kvällsprommis!!!

Nu är man mätt o belåten!
Vi käkade köttfärsbiffar, potatisklyftor med paprika o rödlök samt fetaost tzatiki (som vanlig tzatziki men byt ut gurkan mot fetaost) Så gott. Till det vanlig lättöl.
Har hållit på och jobbat på tomten, eller finputsat lite kan man säga.När det är så här fint väder så blir verkligen hemmet åtsidosatt, man vill inte vara inne och hålla på. Men en sväng med dammsugaren har jag i varje fall hunnit med, det är ett måste eftersom hundarna fäller så just nu.

Är på väg ut på en lite längre promenad med hundarna, har väntat till kvällen eftersom Alice som är mops är väldigt värmekänslig, så det är bäst att gå på kvällen när det är svalare ute.

Vuxensonen är på väg hem från Skåne, där han har tillbringat hela helgen tillsammans med sina vänner, så om ni skåningar har hört vilt festande 08-or så var han säkert med där.Snart är de dock hemma och det ska bli så skönt. Man vill liksom ha lite koll på vad de gör även om de är 20 år gamla.

Den här helgen har varit så skön, och idag kan jag baske mig stryka hela listan som jag gjorde upp igår (förutom att olja in möblerna då) Ni ser ,även om jag mest satt o rullade tummarna igår, så fick jag det mesta gjort i dag.

Nu ska jag ge mig iväg ut, hundarna väntar!!!

Djävulens avkommor!!

Godmorgon på Er!
Det känns som om man kan kopiera alla morgon inlägg. Solen skiner idag igen! Och det är VARMT!
Det är så härligt att ta med sig kaffekoppen ut på altanen, medan hundarna gör sitt morgonbehov, när solen skiner och fåglarna kvittrar, man blir på gott humör direkt. Vilken skillnad mot på vintern ,då det tar en evighet innan kroppen kvicknar till, om man överhuvudtaget gör det. De flesta människor verkar likt björnarna gå i ide under vintern för att till våren vakna till liv.

Jag var iväg till läkaren för ett par dagar sen för att ta blodprov inför den årliga hälsokontrollen som vi gör på jobbet, och då satt det en hel grupp av människor där som alla hade samma besvär. BORRELIA!, De skulle lära sig leva med sjukdomen (de hade altså gått igenom x antal pencillinkurer men var fortfarande inte bra). Och då slog det mig, denna hysterin om svininfluensan som tidningarna blåst upp så stort, att vi har ett betydligt större hot. Och det är fästingarna.
Dessa äckliga små kryp- Djävulens avkommor här på jorden. Som kan ge så hemska sjukdomar såsom TBE, borrelia, erlichia, mm. TBE kan man vaccinera sig mot, men inte de andra sjukdomarna.
Varför kämpar man inte för att kunna hitta något mot dessa sjukdomar, man kan bli riktigt dålig (ena tjejen hade fått sjukdomen på balanssinnet och på lederna)
Så gott folk, nu är det fästingtider, så var uppmärksamma, speciellt ni, som jag ofta är ute i skog o mark.

Jag önskar er i allafall en trevlig Lördag, visst är det skönt att det bara är lördag, och man har ytterligare en dag kvar innan helgen är slut.


Rullar tummarna!!Jag sitter här och rullar tummarna medan jag väntar på Johan.
Vi hade tänkt oss en långpromenad med hundarna i det härliga vädret.
Ikväll ska vi bara ta det lugnt och titta lite på tv. Tänkte unna oss varsitt glas vitt i kvällsolen på altanen, det är så skönt att kunna sitta ute på kvällarna.
Jag hade så många planer för dagen.
Vi skulle fixat gräsmattan.
Plantera lite växter.
Olja in ute möblerna
Har vi fått något gjort då? NÄPP! Inte ett smack!
Har mest suttit och rullat tummarna hela dagen.
Ny dag i morgon= Nya tag!
Ha en bra fredagskväll, njut av kvällsolen!!

Positivt tänkande!!

Idag kör jag med lite positivt tänkande, så här "dagen efter "känner jag att det behövs. (lite humor)

Vaknade precis upp efter en liten nap här på soffan, med skallebank. Det var jag bara glad över, det visade ju att jag är mänsklig, som känner mig lätt bakis efter en festar natt.

Sen tog jag mig en dusch, och därefter skulle jag smörja in mina torra ben. Tog fel och smetade in mig med brun utan sol, så nu är mina ben helt randiga. Det är jag glad över, då förstod jag att även den bäste kan göra fel.

Öppnade kylskåpet och ett mjölkpaket föll ut och stänkte ner mina byxor och nya skor. Jag intalade mig att det var bara bra för skornas läder att smörjas med mjölk, och byxorna skulle jag ändå byta.

Jag tappade kaffekannan så att den gick sönder, och allt kaffe rann ut. Det påminde mig om att kaffe på tom mage är rent av hälsovådligt, så det var ju tur att jag inget fick.

Tog cykeln upp till centrum, då fastnade mina nya byxor i cykelkedjan och jag ramlade rakt in i grannens häck!
"Spelar ingen roll, tur att det inte var dyrare byxor ,nynnade jag glatt"

Väl uppe i centrum skulle jag ta ut pengar , men kortet försvann in i bankomaten, och kom tyvärr inte ut igen.
"Nåja pengarna hade jag ändå gjort av med" filosoferade jag glatt, medans jag utövade några avslappningsövningar.

Väl hemma knäppte jag på tv.n, som exploderade. "Men explosionen blev ju inte SÅ kraftig, och nu har vi anledning att skaffa oss en ny platt-tv istället, och sen att tapeterna blev förstörda, det spelar ingen roll, det finns så många snygga tapeter att välja bland"

Det är fint att tänka positivt tänkte jag när jag kastade mig på sängen, så benen (på sängen) vek sig, annars vet man ju inte vad som kunde gått snett idag.

1:Maj!!

Goddagens denna soliga 1 maj.

Har suttit ute på altanen med min kopp kaffe ett bra tag nu- Vilket härligt väder. Idag ska vi försöka rädda våran snustorra gräsmatta, genom lite krattning och vattning.

Det blev en sen kväll igår tillsammans med våra älskade ,galna vänner. Mycket god grillad mat samt ett par glas vin, kom hem framåt 2 tiden och gick genast o lade mig. Orkade inte ens tvätta bort sminket. Vaknade upp och såg ut som en tvättbjörn i ansiktet och håret var som ett kråkbo,Blev nästan rädd för mig själv när jag såg mig i spegeln.
J serverade mig kaffe på sängen- Sedärja jag har uppfostrat honom bra.
Nu ska jag ta en prommis med mina galna hundar och sedan försöka få i mig lite lunch, sen börjar dagen här, senare än vanligt, men det får man ta ibland.RSS 2.0