Valborgsmässoafton!!!

Är bara snabbt inne för att önska Er alla en trevlig Valborg!
Var lagom med maten ,drickat och fyrverkerierna.
Själva så ska vi ta våra marinerade biffar (vi har knytis), det kylda vinet, och blomsterkvasten och bege oss hem till våra kära vänner och ha en trevlig hemma-kväll.  Vi struntar i brasan i år, och det känns så skönt.


                                                        

Soliga Valborgsmässoafton!!

Godmorgon på Er denna soliga Valborg!!!
Inte kan jag minnas att vi har haft så här fint väder någon valborgsmässoafton tidigare. Kanske slipper man sätta på sig vinterjackan till kvällen!!

Morgonen började med en liten sovmorgon-så skönt!
Tog min kaffekopp och öppnade dörren för att hinna släppa ut hundarna för en snabb kisstur på tomten, iklädd morgonrock.Tänkte jag skulle hinna det innan kompisen kom med lilla Nomi (mopsvalpen).
Men icke. Precis när dörren öppnades så kom hon farandes med sin bil, detta upptäckte ju mina hundar omedelbart,så de satte av i full kareta ner till gatan för att möta henne. DÅ UPPTÄCKTE jag att grinden inte var stängd. Med hjärtat i halsgropen skrek jag och viftade med armarna så att hundarna skulle stanna.Men nej! Ut på gatan sprang de.
Jag såg ju alla bilarna (full trafik här på morgonen när alla ska åka till jobbet) Så jag for efter i min solkiga morgonrock!
Fick tag på hundarna ,som tur var, innan de blev överkörda. Nu först har pulsen gått ner efter den skräckupplevelsen. Kanske en ny lydnadskurs vore lämpligt att gå på," j-kla skit hundar!"
Jaja, nu har jag hälsat på ALLA grannarna iförd morgonrock, blött hår OCH utan smink- Hoppas att DE kan överleva den synen!

Dagens tänkvärda: Carpe Calme (fånga lugnet)

Onsdag kväll!!

Nu börjar dagen lida mot sitt slut. Dottern har äntligen slutat sova med hinken i ett krampaktigt grepp, men riktigt bra är hon nog inte ännu, tyvärr! Hon får nog stanna hemma från skolan i morgon oxå, till hennes besvikelse. De ska nämligen ha parad i skolan och då ska de vara utklädda. Hennes klass skulle vara utklädda till sopsäckar!!! Så SYND att hon missar det!
Är livrädd att själv få denna kräksjuka som dottern tror är svininfluensan, hon tycker att symtomen är exakt likadana.Detta är ju massmedias fel att "hysterisera" allt. Själv så har jag proppat i mig dubbel dos av esberitox i tron att det ska ta bort alla eventuella baselusker.

Inte fick jag sitta och gråta till Greys Anatomi i kväll heller, eftersom det är sport på TV. Jahaja då får väl jag sitta här vid datan och kolla vad alla ni andra har haft för er idag!! ;-D

Förresten visste ni att det heter Espresso?? Jag har gått omkring o trott det hette Expresso-kaffe. 

Hoppas ni får en trevlig onsdag kväll!!


Fika stund i solen!!

Inne igen efter en arbetsdag och en låååååång fika stund med kompisen och alla hundarna i solen.
Suttit ute på en filt och smällt i oss kakor och många koppar kaffe, allt medan hundarna (5st) har sprungit omkring och busat av sig och levt ett lyckligt hundliv.

Nu är det dax för matlagning, och därefter ska jag försöka utrota alla magbakterier som finns här i huset, Lilla tonårsdottern är matt o skakig efter att ha hängt o suttit över toaletten om vartannat. Sånt tär på krafterna. Som tur är så går magsjuka oftast snabbt över.

Imorgon är det Valborgsmässoafton, man firar att våren är här, ljuvligt, men det känns som om man hoppat över våren och klivit rakt in i sommaren. Rabatterna o gräsmattan är snustorra, så det blir en runda med vattenslangen i kväll igen!!
Vi tänker inte gå och titta på någon eld i morgon, jag har fått nog av eldning under veckan som det var eldningstillåtet här, då alla grannarna stod som besatta och eldade allt de kom åt, Vi ska ha en mysig hemma- kväll med vänner i stället.

Magsjuka!!

Godmorgon På Er!!

Solen skiner och det känns som om det kommer bli varmt idag oxå!!
Min lilla stackars dotter ligger i magsjuka, så det var nog nåt sånt som drabbade mig igår i köpcentret. Hon har iallafall gått igenom hela listan snart (se förra inlägget) Hon kräks även, och det är så synd om henne. Det är första gången på 3 år som jag har fått sjukanmäla henne . Hon har praktiserat på dagis i 2 veckor och alla vet vi ju vilka starka bacillusker som florerar på dagis. Jaja, som jag sa till henne, det kunde varit värre , hon har ju inte haft fekala kräkningar i allafall!!!
Nu får jag isolera henne och hoppas att resten av familjen klarar sig fram till valborg.

Nu ska jag hälla i mig lite kaffe , sen är det jobbet som väntar . Hoppas ni alla får en härlig dag!!


Lite skit-snack!!!

Idag har det varit en ganska bra dag trots stress i morse, o enstaka små-händelser
Åkte till jobbet och agerade flitig arbetsmyra, blev färdig ganska tidigt, så att jag kunde åka hem i tid och njuta av den härliga värmen. Vi hade +23 grader.
Kommer hem och går omkring och inspekterar alla blommor b.laMandelblomträd (heter det så?) som håller på att slå ut. Så vackert!!
Och dessutom så har minaVita tulpaner slagit ut, nu väntar jag bara på de rosa och svarta, det kommer bli SÅ läckert!!
Älskade J kom oxå hem i tid, så jag föreslog en tidig middag, och därefter lite shopping. HAN GICK MED PÅ DET!!!
Så vi käkade lite goda köttbullar, potatis o sås- mumsigt! Och därefter åkte vi iväg!!


Först gick vi in på Zara butiken, min absoluta favorit affär- köpte jeans och tunikor.
Det var där inne i kassakön jag kände att magen INTE betedde sig som vanligt! Ajdå! Jag har extremt svårt att gå på offentliga toaletter, så jag knep ihop, och värken försvann.
Då gick vi till:H&M , Det var där det hände!! Magknipen fick mig att sätta mig ner på golvet i fosterställning, kallsvetten bröt fram, det kändes som om jag skulle föda en elefant, förstår ni känslan?? Vidrigt! Folk stirrade på tanten som satt högröd o knep på golvet, J skrattade!! Jag väste: " Nu åker vi hem , SNABBT!!!
Rusade till bilen, medans J skrattade och jag trodde jag skulle DÖ!!
Johan körde i alla fall snabbt, kryssade mellan bilarna medans svetten rann på mig.
 (Där kom arga gubben igen, eller hur Majsan!!)

När vi kom fram så var båda toaletterna upptagna, då blev jag så här::Ungarna fattade allvaret! Lät mig ta ena toan- ÄNTLIGEN!!!
Har ni nån gång gjort en viktväktare?? Jag har det nu. Fullständig tömning!!!
Nu känner jag mig lätt som en Ballerina och livet leker igen!!


Här kommer skitguiden så att ni kanske förstår vad jag talar om:(Inget att läsa för de som är känsliga)

SkitGuiden

1. Fantomsjua

Du vet att du har skitit. Det finns skit på papperet men inget i muggen. Ibland kallas den för "Torpedskiten" av de som hör plasket.


2. Teflonkabeln

Glider ut så snabbt och lätt att du inte ens märker det. Det finns inte ett spår på papperet, utan du måste kolla i muggen för att vara säker på att du skitit överhuvudtaget.


3. Smacken

Samma konsistens som tjära. Lämnar permanenta märken i muggen och du torkar dig 18 gånger utan att bli ren. Det slutar med att du ger upp och stoppar papper i kalsongerna för att inte skita ner dem.


4. Luringen

Du är klar, torkar dig och är precis på väg att ställa dig upp när du inser... att det kommer MER!


5. Spräck-en-ven-i-pannan skiten

Skiten som fick Elvis att kasta in handduken. Den kommer inte förrän du är svettig, skakande och alldeles blå av all ansträngning.


6. Viktväktarn

Fullständig tömning. Du skiter så mycket att du tappar 10 kilo mer än du tidigare ätit. Viss oroskänsla infinner sig om avsaknaden av vissa organ...


7. El pronto

Du får maximalt vara inom en 10 sekunders radie av muggen. Inträffar inte allt för sällan innan man får ner byxorna. Önskeläge: Ensam hemma


8. Texasvarianten

Den är STOR, så stor att det är tveksamt om den kommer att kunna spolas ner utan att bli delad (normalt går det bra med en klädhängare). Vanligtvis skiter man en sån här när man är hos någon annan. Kan föregås av en 5:a och eller en 11:a


9. Mollbärgaren

Skiten som alltid gör magplask och skvätter ner hela häcken. Även den del av skjortan som hänger ner bakom.


10. Mörthuvet

Du sitter där, jäkligt skitnödig, fiser ett par gånger men skiter ändå inte. Känns som on den ligger i loppet.....en potentiell 5:a.


11. Cementskiten

När du väl börjat skita önskar du att du fått en ryggmärgsbedövning. Ungefär som att klämma fram en 6 kilos julskinka...


12. Ormskiten

Rätt mjuk, ungefär lika stor som tummen men minst en meter lång. Den har potentialen att bli en 2:a.


13. Korkskiten, även kallad "Flytaren"

Du spolar tre gånger och den är fortfarande kvar. Herregud, hur blir man av med den, den är fanimej osänkbar. Naturligtvis inträffar denna skit alltid hemma hos någon annan.


14. Den Mexikanska skiten, eller Montezumas hämnd

Det är som att skita sulfat. Låt absolut ingen svett rinna mellan skinkorna de närmaste dagarna. Ända tillfället när man njuter av att ha ett halvt kilo margarin i brunögat. Det är inte riktigt säkert att börja äta förrän häcken slutat svida. (Det är så mexikanerna vet att de är hungriga.)


15. Ölskiten

Den absolut värsta, naturligtvis också den mest vanliga. Inträffar dagen efter kvällen före. Normalt brukar det ju inte lukta så illa, men den har skiten luktar verkligen faan! Du sprajar muggen så mycket att det ser ut som om den blivit dränkt i tallbarr och fattar inte hur din häck kan sprida så mycken skit genom ett sånt litet hål. Sen upptäcker du att det inte finns ett spår av toapapper, ingen doftspray, ingen toalettborste och, naturligtvis, står kvällens ragg utanför och väntar på att muggen ska bli ledig. Självklart inträffar denna skit alltid hemma hos någon annan.


16. Rembrant

Du känner dig som en vätgasballong. Tjocktarmen är som en Anakonda. När du väl, och efter några provskott insett att det inte lönar sig att smyga ut den i omgångar, har satt dig och avfyrat så känns det som om du haft en digital slutmuskel med en spridningsradie på 180°. Dina skinkor, sittringens undersida samt keramikfotöljens inkråm är nu omlackerat. Eftersom du inte är hemma är pappret naturligtvis slut. Du använder händerna för att göra rent och upptäcker även att vattnet är avstängt. Äter sedan inte mer chips den kvällen.


17. Araben, eller vadarfågeln.

Sitter inne med ett jättelass. Slutmuskeln i övre dödläge. Tar i som en indian utan minsta tendens till avfyring. Kan resultera i en 5:a utan tömning. Det ända som är på väg ut från kroppen är näbben.....Dax att söka ...


18. Touchdown

När man sitter på toa och lägger en så lång korv så att korven slår i botten på toan innan den hunnit lämna baken.


Stressig Morgon!!

Godmorgon!!
Det blev en rivstart här på morgonen!! J hade nämligen "glömt" Att hans bil skulle in på service kl 7.
Väckte mig med orden- "Klä på dig du måste följa med mig o  lämna bilen och köra mig hem sen"
5 minuter senare stod jag yrvaket i givvakt ,påklädd och körde iväg. Snäll fru va?!! Kaffet fick följa med i bilen.
Färden gick fort , vi hade ju en tid att hålla!!

När vi kom hem så stod Nomi (mopsvalpen) och väntade ivrigt på att få komma in för att jaga mina fötter och mina stackars hundar, Hon är verkligen utrustad med små nålar till tänder, den hunden.
Nu äntligen har jag kommit in efter en ganska skön promenad trots att solen lyser med sin frånvaro, så nu är det STRESS!!, ska jobba. I bland så känns det inte som om man hinner med nåt så "oviktigt" som att jobba oxå. Vissa dagar skulle jag vilja vara en lyxfru som satt hemma med mina hundar och pillade mig i naveln.
Men, men en kopp kaffe till sen börjar dagen!! 

Tack gode Gud för karlar!!

Jag säger bara en sak: Tack Gode Gud för karlar.

Kvinnor är tråkiga, alltid ska de städa, laga mat och ta hand om barnen. Inte kan de sitta still en enda sekund.
Nej , tacka vet jag karlar. De kan det där med avkoppling. De kommer hem från jobbet, kastar sig i soffan och rör inte ett finger förrän sporten på TV börjar.

Kvinnor är trångsynta. Dom bryr sig bara om bagateller, var man ska bo, lägenhet eller villa, hur många barn man ska ha.
Tacka vet jag karlar, dom engagerar sig i de stora frågorna. Kommer Sverige med i fotbolls-VM?

Kvinnor är oförståndiga. Dom inser inte att man är sjuk när man har 39 graders feber, nej dom ska upp iallafall och laga frukost och se till att barnen kommer till skolan eller dagis.
Tacka vet jag karlar, Dom hostar en gång och ligger sedan däckade i sängen en vecka och blir ompysslade.

Kvinnor är oekonomiska. Dom kan inte handskas med pengar, dom sätter in dem på banken, köper kläder och mat till familjen eller nya blommor och gardiner.
Tacka vet jag karlar, Dom tar pengarna och går ut och roar sig med grabbarna eller köper en ny radiostyrd bil.

Kvinnor inser inte sin begränsning. Först går dom och jobbar i 8 timmar, sen går dom hem och jobbar i 8 timmar till.Och sen ska dom hinna leka med barnen och hinna vara vackra och kanske sova  en stund oxå.
Tacka vet jag karlar. Dom vet vad dom kan och låter bli saker som dom inte klarar av. Som att fälla ner toalettringen, plocka bort ALLA saker från middagsbordet efter middagen, eller torka av det.

Vilken tur att vi kvinnor är så bra att uppfostra våra söner till karlar.

Soliga Måndag!!

Vaknade upp av den härliga solen i dag igen! Hade laddat för en innedag idag, eftersom det såg så mulet ut igårkväll, men icke, solen gör sitt jobb. Vad kan vara bättre än att börja en ny vecka med fågelkvitter o sol?

Ledig dag-ljuvliga måndag!!
Lilla Nomi (mopsvalpen ) kom inrusande här kl. 8, sen har det varit fullt ös,men nu ligger hon avtuppad vid mina fötter.
Det är det som är så skönt med valpar, när de väl har somnat så SOVER de verkligen. Det är då man får passa på att göra allt det viktiga som finns på schemat, såsom en kopp kaffe till, blogga lite och hälsa på hos er andra.
Ny vecka Nya tag- Nu kör vi!!!
Läggdags!!

Dags att gå och lägga sig!! Då börjas det , min procedur.
In i köket stoppar in det sista i diskmaskin, sätter på den, på EKONOMI-läge. (den håller på i 160min.)
Plockar upp lite tvätt som samlats i en hög på badrumsgolvet, går ända ner till tvättstugan (vi har 3 våningar)Ev. så startar jag en maskin med tvätt som ska hinna hängas på morgonen)
Tvättar omsorgsfullt ansiktet med face cleaner, smörjer in ansiktet med olika sörjor som luktar björnklister (enl.J)Glömmer inte ögonkrämen. (Allt detta för att förhindra bitterrynkorna att utvecklas, de glada skrattrynkorna får gärna synas)
Sen börjar man med munnen, hemska tanke, borsta borsta, tandtråd mellan tänderna OCH SEN DEN HEMSKA TUNGSKRAPAN, hulka ,hulka, såja KLART!
Springer runt och släcker alla lampor, justdetja, hundarna kanske vill kissa igen, tänder en lampa, släpper ut hundarna, släcker lampan igen. Räknar in alla tonårsbarn och vuxet barn, låser dörrarna. SÅJA! Det tog en timme, säger till J, Nu går jag upp o lägger mig, GOD NATT! J reser sig och , och går in och lägger sig BUMS!

Den med brunetten!!

Jag kastade av mig byxorna och hoppade i mina vita sommarshorts. Ingen snygg kombination. Kritvita ben till kritvita shorts, till och med jag blev bländad och fick ta på mig solglasögonen. Nu har jag i allafall fått den första bonnbrännan.
Solade i t-shirt så överarmarna är vita och nedanför har jag fått färg, samma med benen. Så snyggt!!!
Skönt har det varit, fick nu ett telefonsamtal, besök på ingång, tittar mig omkring, oj,oj,oj, vad vi har lyckat stöka till. Alla har gått in o ut o hämtat vatten, saft, kaffe kakor, med skorna på . Ingen har plockat upp efter sig i köket. Måste nog ta tag i det här bums, vill inte visa upp stök för besökarna.

Innan jag börjar plocka upp här hemma SÅ..........Lystring !!! PHTRooooooo!!!

Den med brunetten!!

Så var det en ung brunett som kom till doktorn och säger att hennes kropp gör vansinnigt ont var hon än rör vid den.

-Omöjligt, säger doktorn.
-Visa mig!
Med sitt finger petar hon sig själv på armbågen och skriker av smärta!
Hon trycker på sitt knä och skriker, och på sin fot!

Doktorn: -Ni är inte brunett eller hur?
Kvinnan: -Nej , jag är egentligen blondin!
Doktorn: -Trodde väl det, ni har ett brutet finger!Fågelkvitter och sol!!

Vaknade till sol och fågelkvitter idag igen. Man håller på att vänja sig vid det nu!
Idag tog jag oxå en lång sovmorgon, så skönt! Det blir väl så när man är ute på kvällen och dricker lite vin, men trevligt hade vi. Vi var på en restaurang som heter  HOSTERIA TRE SANTI. Maten var mycket god , vällagad och så fint upplagt. Trevlig personal, de bjöd både på välkomstdrink och sherry till kaffet. Ett tips till alla som kanske besöker stockholm nån gång, Gå dit.

Nu är det så torrt ute i rabatterna så idag måste jag gå ut och vattna mina stackars blommor, jag har sett grannarna stå på rad här och vattna. Det är lite skoj att bo så här.Alla har koll på varandra. (tur att vi har stor tomt så man kan gömma sig lite) Vi bor väldigt nära Stockholm, det tar endast 8 minuter med pendeln, men det är som en egen liten stad. Alla känner alla ( ialla fall till utseendet) Man har alltid fått höra vad ungarna gjort när de var små eftersom alla visste vilka de var=trygghet.
Men det bästa med att bo i en liten "stad" är att när du inte vet vad du gör/gjort , så vet någon annan det, både på gott o ont.

Nu ska jag ta med mig kaffe koppen ut i solen , Sen börjar dagen !!!


Mode för en 40-åring!!!

Det här med att gå ut o ha kul på kvällen är ju alltid mysigt. MEN vad 17 ska man ha på sig??
Släpade med mig min tonårsdotter för att hitta något snyggt i klädväg.Hon hittade massor, jag hittade inget. Alltid samma visa, jag gillar tunikor att ha till byxor/leggings, dotter tycker att tunikorna ska användas som klänning utan byxor under. Jag tycker de är för korta som klänning, hon tycker nästan att de är för långa!!!

Försökte hitta ett par snygga jeans, alla var slitna och fulla av hål, och det kan ju inte jag gå med. JAG ÄR JU FAKTISKT 41 ÅR!!!
Det är svårt det här, för jag känner mig väldigt ung i sinnet, men ändå så säger ju förnuftet att vissa kläder är enbart till för ungdomar. Man snackar mycket skit om dagen trashmode, men faktum är att hade man varit ung  idag så hade man burit alla dessa kläder själv. Herregud jag gick t.om med de fula s.k haremsbyxorna när jag var tonåring.... Oxå nämner vi aldrig det igen...

 Apropå mode, jag sitter ju så gott som själv nästan alltid på kontoret så jag skulle i princip kunna åka dit i pyjamas om man nu vill.
En dag hade jag faktiskt på mig mina mest slitna jeans (hrmf..det var t.om hål i dem) Och då läste jag i tidningen METRO om vad folk tycker om slitna jeans, och hur gammal man får va som mest för att bära sådana. ALLA, Jag menar ALLA som blev intervjuvade svarade att det var tonårsaktigt att ha såna, och definivt INGA 40 -åringar får ha såna på sig. Jag skämdes där jag satt i min ensamhet och bestämde mig genast att åka hem o byta om innan jag åkte ner till centrum för att handla. Man vill ju inte bli sedd som patetisk i andras ögon.

Nu ska jag börja göra mig i ordning för kvällen, men först en snabb promenad med hundarna, Hoppas ni alla får en trevlig kväll!!


Soliga Lördag!!

Godmorgon i sommarvärmen!

Det är som om hela gatan tror att det är sommar nu.
Poolerna håller på att fyllas folk står och målar och alla går omkring med shorts!!!
Det ger mig lite ångest, Är det dax nu, att visa mina vinterbleka ben. Grannarna måste nog förvarnas att sätta på sig solglasögon så att de inte blir bländade av det vita

Ingenting står på schemat, men vi har mycket att göra ändå, dessutom så är vi utbjudna i kväll av två kompisar till oss.MYCKET TREVLIGT. Det är ju inte ofta folk ringer och säger att de vill bjuda ut en på restaurang! Perfekt kväll att åka in på söder (dit vi ska) till alla uteserveringar.

Hoppas ni njuter i solen!!

Smack!!

Fredagseftermiddag!!!

Nu har jag dammsugit golven och skurat av dem, dammat lite möbler och kört nån maskin tvätt .
Lagt köttet i marinad, fixat lite sallad.
Skickat J för att handla lite småsaker som jag glömt.
Släpat fram grillen, lagt lite vitt vin på kylning.
SÅDÄRJA , nu kan man njuta av att det är fredag!!
Vilken värme och vilken SOL, det bästa är att det ska hålla i sig heeela helgen.
Hoppas ni oxå njuter av eftermiddags solen.Ta med er denna ros alla ni som läser här, den är till er. Bra start på helgen va??

Fredag-Lovely!!

Godmorgon Härliga Fredag!!
Som jag har längtat efter denna fredag, inte för att det händer något speciellt idag, men veckan har känts SÅ LÅNG!!
Det har lovats sol och värme hela helgen, det tackar man för. Vaknade upp och tittade på termometern , visade +12grader redan kl. 7. Det blir nog varmt idag.
Har gått o sneglat på brun utan sol flaskan hela veckan, men vis av tidigare misstag (randig och smått morotsfärgad) så har jag inte vågat kladda in mig i det igen. Men jag känner mig själv, snart står jag där o smetar o smetar in hela kroppen , i tron av att jag ska bli sådär vackert solbrun ,och kommer förmodligen att bli lika chockad när jag ser mig i spegeln. Är det någon som någonsin  blivit fin med brun utan sol?

Nu en snabb tur ner till kontoret för att fixa det sista den här veckan, sen ska här njutas!!


Funderingar en torsdagkväll!!

I går när jag åkte hem till syrran , så tog jag pendeln!
Mitt i självaste rusningstrafiken kommer jag andfådd påspringande i sista sekund, vänder mig mot "publiken" på tåget och ler mot alla (typ som en ursäkt över att jag flåsade så mycket) och dimper ner på ett ledigt säte. Jag är inte van vid att åka tåg, så självklart börjar jag titta mig omkring vad det är för folk som sitter där, nånting som slog mig var att alla som tittade på mig när jag kom springande vände genast bort blicken, man ska tydligen inte titta eller le mot varandra. Alla, och då menar jag alla såg så deprimerade ut, Varför? Är de det eller ser alla bara ut att vara det??Lever alla så trista liv eller är de bara trötta efter jobbet? Jag hoppas på det sista, men jag har en känsla av att vi svenskar har blivit mer deprimerade än vad vi var förut, det är ekonomiska bekymmer mm som ställer till det. Det skrivs ut mera lyckopiller i dag än vad det nånsin gjorts, både bland ungdomar och barn och vuxna-sorgligt, och det gör mig ledsen.

Idag när jag åkte till jobbet så kom det två kostymklädda män gående mitt i gatan, totalt omedvetna om att de lekte med sitt eget liv där de gick, eller var det medvetet,? När jag tittade i backspegeln så såg jag att båda två hade skjorta och slips, jag menar hur lyckliga kan de vara om de går mitt i gatan och håller på att bli överkörda, och dessutom har knytit en snara om halsen??

Nu ska jag avsluta torsdagskvällen, och försöka komma i säng lite tidigare än vanligt, så natti,natti!!

Planterings-dax!!

Godmorgon!!! Ja det är just så det känns, för först NU har jag vaknat till (så nu är det dax att sticka iväg på fest igen!!-NÄ jag skämtar bara) Lagom till att jag vaknade till så åkte jag hem från jobbet. Skitkul att sitta o pris sätta jobb och räkna ihop fakturor när man suttit uppe länge och druckit vin. Inte så bra!!

Nu kliar det i fingrarna på mig, köpte lite växter igår som jag tänkte plantera. Vi har ju köpt ett gammalt 20-tals hus som vi håller på att renovera/bygga till. I samband med bygget så grävdes i princip hela tomten upp, då vi lade ner jordvärme, så mycket av den gamla fina tomten förstördes-Snyft!! MEN de finaste växterna har jag givetvis sparat, såsom alla gamla fina pioner mm.
Nu ska vi i allafall planera om tomten, växter ska köpas o planteras, rabatterna ska planeras. Mycket gjordes förra året, men det återstår VÄLDIGT mycket innan jag är nöjd.
Förslag mottages tacksamt på tåliga perenner ( älskar färgerna, vitt, rosa o violett)

Innan jag sticker ut så måste jag visa kort på min systers ursöta lilla son Filip (han var med nån timme igår innan han somnade) mitt gudbarnTitta på söta Filip, Han har fullt med tatueringar och en plåsterlapp under näsan. NEJ han har INTE gjort illa sig:
DET ÄR FAKTISKT EN MUSTASCH!!
Han hade nämligen tittat på Emil precis innan jag kom, och Emils pappa hade en vit mustasch, så då skulle Filip oxå ha en likadan, Gullungen!!

  
Bilderna är klickbara.

Spana in Filips härliga pojkrum, och alla gosedjuren på sängen.
Titta även på det häftiga överkastet med dödskallar på, vilken häftig kontrast till allt det söta.

Nu ska jag sätta på mig trädgårdshandskarna och gräva lite i jorden. Vi hörs!!


Härliga Torsdag!!!

gomorgon!!!

Hade en urmysig middag med min syster igår kväll, och som straff för det så hade jag Vääääldigt svårt att kliva upp nu på morgonen. Det kommer nog att krävas minst en kanna kaffe innan jag kvicknar till. Men DET är det värt.

Vinglade ut på altanen och möttes av SOLEN!!! Så skönt, det kanske t.om blir lite värme idag?
Lilla Nomi (mopsvalpen) har kommit för att följa med till jobbet, Det blir alltså FULLT ÖS även där.
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe till ,därefter ta mig en liten promenad och sen bege mig till jobbet.
Hoppas ni får en fin dag och att solen lyser även på er denna härliga Torsdag!!

Tjejmiddag!!!

Nyss hemkommen denna lill-lördag. Solen har lyst med sin frånvaro hela dagen och kallt som tusan har det varit. Håller på att tina upp mina stackars händer efter en vantfri promenad.Hade i varje fall vett att sätta på mig vinterjackan.
Nu ska här svidas om till finare kläder och kanske fixa till en lock eller två i mitt vanligtvis så platta och "frisörbehovda" hår.
Jag kommer alltid på att jag behöver gå till frissan just när man ska iväg på nåt kul.
Min kära lilla systeryster har bjudit över mig på en god middag och några glas vin och garanterat mycket snack blandat med skratt. Hon har nämligen sparkat iväg sin gubbe hela vägen ner till Skåne, så då passar vi på att gå igenom vingömman hemma hos henne.

Nu måste jag skynda mig på innan någon i familjen haffar mig så att jag fastnar vid en strykbräda eller nåt, det är nämligen dax igen för studentskiva. Tur att båda två jobbar extra just nu, för det kostar på om de ska vara med överallt.
Hoppas ni alla får en skön kväll . Det är ju Greys Anatomi på tv (tur att man kan spela in det , för jag måste ju få veta om hon den ljusa "Izzie?" är sjuk eller ej.1000 mila service!!

Gomorgon!!

Solen lyser med sin frånvaro ser det ut som, det glimtar inte ens till någonstans.
Man får lägga sitt hopp till helgen , då skulle det bli uppåt 20 grader. Det kan man ju inte säga nej till,eller hur.
Nu VET jag att J läser min blogg i smyg. Efter mitt senaste inlägg Traska, så kommer han fram o ger mig en klapp där bak och säger: "Jasså Gumman, Är det snart dax för 1000 mila service?"

Som vanligt är det jobba som gäller idag, så nu är det dax för mig att slita mig från datan,

Kom i håg: Behandla andra så som ni själva vill bli behandlade!!

Traska, traska,traska!!!

Jag är på väg ut med hundarna som vanligt. Plötsligt så slog det mig att jag GÅR väldigt mycket.
Jag har haft hund i ca. 7 år. Jag går ca 5 km i snitt (långpromenaden) varje dag, Nu tänker jag inte räkna in alla korta turer man tar.Tar man bort valptiden och sjukdomstiden med första hunden så har jag gått 5 km varje dag i ca 5,5 års tid=900-1000 mil. Det ni!! Jag har alltså traskat hela vägen till Kina!! Är jag klok i huvudet !!!! "traska,traska,traska"


Ang Berocca!!!

Oj! Jag känner att jag måste skriva lite om Beroccan här för att förtydliga mig lite.
Saken är den att det är ett rent vitamintillskott, som jag ätit i ca 2 år. Och JAG tror på det, vilket inte behöver betyda att det verkligen fungerar, Men tror man på något så brukar det ju funka, eller hur.
Jag är fruktansvärt dålig på att äta frukter som innehåller många av dessa vitaminer så därför började jag med det och så även min man.
På apoteket säger "min" apotekstant att det ÄR uppiggande MEN att man givetvis INTE ska ta det i onödan, speciellt inte på sommaren då man får så mycket gratis av solen mm.
Tar man för mycket vitaminer så kan det oxå vara dåligt för njurarna mm. (om det blir en överdosering av nåt ämne)
Givetvis så har jag "uppehåll"  ibland, och under de perioderna så "inbillar " jag mig att jag är tröttare än vanligt, om det beror på vitaminerna eller andra omständigheter vet jag inte.(dåligt väder, sena kvällar mm)
Jaja, detta funkar för mig, så är det!
Kände bara att jag var tvungen att skriva detta så att ni inte springer iväg och köper det o sen kanske det inte funkar på er, och då skickar ni hatmail till mig "ler" 

Tisdag morgon!!

Godmorrrrrgon!!
Idag hade jag svårt att få upp mina gröna. Det slog mig plötsligt (jag brukar inte vara så här trött,jo kanske en morgon men def.inte varje morgon) Jag har inte ätit Berroca på flera dagar, eftersom de tog slut innan helgen. Det är DÄRFÖR jag är trött.
Inte det faktum att jag suttit uppe till klockan 1 varje natt av nån anledning. Nej, nej, Så idag ska jag försöka komma ihåg att gå till apoteket.
Nu är jag på väg ner till jobbet, Mycket att göra denna vecka.Justdetja, jag måste även förnya min lotto-rad.
MEN VAR ÄR SOLEN!!!!


När tjejer dricker för mycket!!
NÄR TJEJER DRICKER FÖR MYCKET............så


1.Har vi absolut ingen aning om var vi gjorde av handväskan.

2.Är vi övertygade om den sexigaste dansen som finns på vår jord är när vi dansar med uppsträckta armar tjoandes "oa-oa"

3.Bestämmer vi oss plötsligt att vi ska mucka gräl med någon-och dessutom vara övertygad om att vi vinner.

4.Upptäcker vi på senaste toalettbesöket att vi numera ser ut som stadens enda hora istället för den sex-gudinna vi liknade för några timmar sedan.

5.Börjar vi gråta ofta och berättar hulkande att vi älskar alla vänner så mycket.

6.Börjar vi hoppa upp o ner skrikandes " Fan vad jag älskar den här låten!" varje gång discjockeyn sätter på en ny singel.

7.Börjar vi röka , och är bevisligen bra på det oxå.

8.Anklagar vi bartendern för att endast servera oss cola, men det är helt enkelt för att vi inte längre kan känna smaken av rom.

9.Missar vi att toalettlocket faktiskt är nerfällt när vi sätter oss på toan.

10. Tar vi av oss skorna , eftersom vi faktiskt är övertygade om att det är deras fel att vi inte kan gå rakt.

Valp vakt.Fullt ös!!Lilla Nomi försöker busa med en trött BellaNomi nyfiken på kameran.Äntligen somnade det lilla busfröet, hon snodde Alice korg.

Oj, vad man glömt hur det är att ha en liten valp. Fullt ös, medvetslös. Det säger mycket om lilla Nomi.
I vaket tillstånd är det bara springa ,bita, kissa, tugga leka som gäller, och sen somnar hon pladask, utan
förvarning.Vilket mina hundar och jag tycker är ganska skönt!!

Jag har i allafall hunnit hälften av vad jag hade satt upp på schemat idag, bytt på sängarna, städat bort vinterskor,kört 2 maskiner tvätt. Man får passa på när hon sover.
Men det är faktiskt väldigt mysigt att ha en liten valp här hemma, på samma gång som jag är glad att hon inte ska bo här för alltid. Jag ska hjälpa min kompis som hundvakt nu fram till semestern, det får räcka tycker jag.Vi har så mycket hundhår överallt ändå.
Nä! Nu vill hon ut o kissa igen!!

Godmorgon!!Trött ,trött, Åh vad det var svårt att vakna idag.
Måndag är ju min lediga dag, men jag ska passa lilla mopsvalpen idag så jag var tvungen att gå upp tidigt för att hinna göra mig iordning lite.
Annars på schemat så står det byte av sängkläder, tvätt av vinterkläder som ska hängas undan. Jag vet att det fortfarande är kallt ute så jag sparar någon jacka till var o en .
Nu måste jag skynda mig, Slurpa i mig kaffet , ut med hundarna och sminka på mig ansiktet.
P.s. Solen skiner!!

Min Söndag!!!

Dagen började med att lilla mamma kom på fika besök. Så mysigt. Hon informerade oss vad domen  hos läkare hade varit, inte lika mysigt, Domen hette DYSTONI. En jobbig sjukdom, men som min kloke son sa: Den är ju inte dödlig iallafall.Men det är klart att det är ju fruktansvärt jobbigt ändå, men nu har vi ett namn på eländet, alltid nåt.

Sen tog jag med mig båda hundarna ut i skogen på en härlig långpromenad.
Mötte kompisen som oxå har labbar och en bedårande mopsvalp.
Hundarna fick leka av sig medans vi mattar stod och snackade skit.Sen gick jag, Bella o Alice vidare. Det var faktiskt ganska skönt ute när man hade gått ett tag, fick t.om. knäppa upp jackan.Det är hur mycket blåsippor och vitsippor iskogen just nu, och det känns verkligen vårligt ute. T.om träden har knoppar som slår ut vilken sekund som helst.

Jag hade kunnat varit ute hela dagen så mysigt var det. Det lustiga är att på helgerna så är skogen verkligen full av folk med sina hundar, hundar som man inte ser på vardagarna. Man undrar ju om dessa hundar bara får komma ut på helgerna.Eller??

Sen gick jag hem och möttes av en hysterisk J som stod med dammsugaren i högsta hugg!!
Jag frågade vad han höll på med, 
-HUNDHÅR!!! Det är HUNDHÅR till förbannelse!!! Skriker Johan.(båda hundarna fäller just nu)
Vadå! Har han sovit de senaste 7 åren som vi haft hund eller? Tydligen var det en ny upptäckt för honom!!
-VI MÅSTE STÄDA!!!!

Så här såg J ut när han skrek : VI MÅSTE STÄDA!!!

Sagt o gjort , då började en hysterisk städning, hallå ,så farligt var det väl ändå inte tyckte jag, men J
vände till och med ut o in på soffan.Jag hjälpte oxå till så mycket jag kundeNu har lugnet infallit här i ett relativt rent hem. Hann jag plantera mina Dahlior, NÄPP tror inte det va!!
Jag gör nog som så att istället för att plantera dem i krukor först, så väntar jag tills man kan plantera ut dem direkt.
Detta var min dag, hur har eran varit???
Jag tror jag ska öppna en iskall öl nu och sätta mig i bubbelbadet-Lyxigt!! Det känns som om kroppen behöver det.
 


Dahlior!!

Godmorrrrgon!!
Idag är det kallt ute, Jag blev lurad av solen som lyste så fint, trodde det var sommarvärme, men icke. Det är KALLT!!
Och jag som hade tänkt att vara ute o plantera mina Dahlia knölar.
Den här helgen har bara rusat förbi, och ingenting har man fått gjort.
En ganska meningslös helg altså. Tycker det är så skönt att säga att den här helgen ska vi bara ta det lugnt, och om man mot förmodan gör det , så känns hela helgen bortkastad.(visst är man knäpp)
Idag är det söndag, en skön dag för mig eftersom jag är ledig på måndagar.
Nä nu har jag bestämt mig, jag SKA plantera mina Dahlior idag, så har man gjort nånting i allafall.
Men först lite mer kaffe.


Aj, aj, aj!!!!!!


Lystring!!!!!  PPtrrrooh!!!!

Dagens Garv!!!

En man stod i hotellreceptionen när han helt plötsligt behövde gå på toa. Han upptäckte att det var upptaget på herrtoaletten och smet in på damernas.
Det såg lite annorlunda ut där inne, med en massa knappar på väggen bredvid toastolen.
På den första knappen stod det VV. På den andra stod det VL. På den tredje stod det PV, och den fjärde var stor och röd.Det stod ATB på den.
 
När han satt där på toan så kunde han inte låta bli att trycka på VV-knappen, Varmt vatten kom sprutande mot hans bak.
-Aaaaaahh....

Sen tryckte han på VL-knappen, Då sprutade det varm luft mot baken.
-Åååååhh....

Därefter tryckte han på PV-knappen, en pudervippa kom fram och "vippade" hans bak och det började lukta vårblommor.
-Aaaaahh.....Ååååhhhhh....

Efter det tryckte han såklart på ATB-knappen, och det svartnade för ögonen på honom.

Sen vaknade han upp på ett sjukhus.
-Vad hände?

Sjuksköterskan svarade:
-Knappen du tryckte på var en Automatisk Tampong Borttagare, din penis ligger nu i papperskorgen...


Bilkörning!!

Varje lördag när man klivit upp så börjar man fundera på vad man ska hinna med i dag då?
Idag känner jag att man behöver kanske göra något roligt nån  gång, kanske inte bara "jobba" med huset, vilket vi har gjort nu varenda lediga sekund i över 2 års tid.
Vi får väl se vad dagen ger!!

Ska i allafall försöka övningsköra med D- Hua!!
Han är visserligen duktig, men man känner sig väldigt liten där man sitter bredvid, och inte kan göra annat än att kommendera vänster/höger, AKTA, STANNA!!!
Pulsen galopperar, hjärtat slår så högt så man tror det är nåt fel på bilen.
Jag ser visserligen lugn ut på ytan , men innerst inne så ber man till gud att det ska vara över snart.

Kommer i håg hur det var när man övningskörde med T. Jag försökte få honom att titta sig omkring så att han såg vad det var som hände lite runt om , söka av omgivningen(vet att detta är en övningssak).
Jag satt o tjatade " vad ser du för något"?
-Vägen!!
"Jomen vad ser du till vänster??"
snabb blick - "En väg"
-" Jamen ser du inte att det kommer en bil där"
-" Vem bryr sig, han måste ju stanna"
Sådär höll vi på, han tyckte jag var skitjobbig, men han lyckades ta sitt körkort.Nu är det nästas tur, och återigen får jag med andan i halsen åka på svinhala vägar (hatar sånt)
Lära någon fickparkera( Kan det inte ens själv)
Köra inne i stan ( gör aldrig det i vanliga fall ens själv)
Köra i mörker ( börjar se lite dåligt när det är mörkt)
Och hela tiden försöka vara så lugn o pedagogisk som möjligt.
Det kostar på att vara tonårsförälder!!


Ge mig lite vin!!!

Fredagkväll, och som vanligt har alla tonårsbarn o vuxetbarn lämnat huset. Det enda som är kvar är 3 olika parfymdofter,och kläder lite varstans, efterlämnade av veliga ägare.
Själv så dunkade jag näven i bordet och sa bestämt till J. "Jag vill ha vin, Nu"
Snäll som han är så sprang han ner till källaren där vi har våran vuxengömma, och kom upp med TVÅ hela boxar!!
En vit, och en röd. Så kommer han in till mig och säger "om du tar den vita, så tar jag den röda. Vill du ha ett sugrör till din box?
Han är så rolig, min man.
Jag nöjde mig med ett vinglas. Nu är det tv-tittarkväll i soffan, Tänk om man för en gångs skull kan hålla sig vaken HELA fredagskvällen

Ha en riktigt bra fredagkväll!(gammal bild, orkade ej ta en ny)

Fredags kaos!!

Var en vända till jobbet, fick besök av en kompis till lunch. Så mysigt!!

Nu sitter jag hemma och bara njuter av att det är fredag!!Skyndade mig hem för att få lite egentid, men oj vad det sket sig, in stormar hela familjen. Det är fredag, ALLA har fått sluta tidigare idag.
Invasion i soffan, på med tv:n, rassla fram allt som finns i matväg i köket. Öppna ALLA skåpdörrar o lådor som finns(det kan ju finnas något gömt godis)Glömma stänga ALLA skåp o lådor.( Det är därför jag lärt Bella att stänga efter dem)
Fasen jag som ville vara själv ett tag!! Men jag har kommit på knepet.
Jag: "Nu ska ALLA i familjen städa inför helgen, kom igen!!!"
En efter en kommer de med dåliga ursäkter om att de just nu skulle iväg o göra bla.bla.
Och helt plötsligt är det tomt i huset. SÅDÄRJA!!!- Jag är en bra mamma!!! (skäms bara lite)

Härliga Fredag!!Godmorgon!!
Fredag idag-Lovely.
Ska ner till jobbet en snabbis, luncha med en kompis och sen hem.
Ser att solen håller på att spricka igenom molnen, det blir nog en bra dag!

Känslosam kväll!!

Tänk vad livet är konstigt. Ena stunden sitter jag o tittar på tv, inspelade avsnitt av 2,5 män och gapskrattar, nästa sekund slår jag över o tittar på barns bantning och blir så ledsen. Barn SKA inte vara viktfixerade. Det ÄR allas vuxnas ansvar att se till det, för det kan och sker ganska ofta att barn får ätstörningar pga. att vi vuxna påverkar barnen till sånt, genom att t.ex hela tiden prata om hur tjock man känner sig o bla. bla.bla. I våran familj har vi inte haft en fungerande våg på ca. 10 år. Jag har stenhårt vägrat att skaffa en ny,( itron om att det skapar hysteri ang. vikten) intill helt nyligen. Men nu är vi så vana vid att inte ha våg , så ingen väger sig på den.Man känner ju ändå om man gått upp i vikt. Eller hur!!

Sen gick jag in på Vimmelmammans blogg för att se hur hennes besked blev idag. Och då blev jag så ledsen igen. F-N ta denna skitsjukdom. Det visade sig ju att det var metastaser hon hade haft.. Då blev det tårar igen kan jag ju säga.
Jag mötte ju henne för inte så länge sedan och vi stod o pratade om ditten o datten och till slut fick hon en kram av mig, vilket jag tyckte kändes lite pinsamt då, men idag kan jag säga att jag är GLAD för den kramen.

Sen gick jag in till Stattinskan och lyssnade lite på hennes skånska videoinspelning, och då började jag skratta igen.
Först hörde jag inte ens att det var svenska, jag trodde att det var svengelska, såsom JAG alltid brukar sjunga när jag inte kan texten ordentligt (förlåt mig Veronica, stattinskan o alla andra skåningar)Huschibuschi Yeah Yeah!!
Jag tackar i allafall för att skrattet var det avslutande för denna dag!!

God Natt !!

Hyacinter!!!

Sådärja middagen avklarad. Hade ingen aning om vad jag skulle laga . Kikade i frysen, där låg kycklingfileer, broccoli mm. Så jag improviserade och blandade ihop stekta kycklingbitar, bacon,broccoli, cremefraiche, ost och lite kryddor.Serverade det till pasta. Blev riktigt gott måste jag säga. Ungarna gnölade lite om varför jag alltid måste stoppa i så mycket grönt för!!! 
"DET ÄR JU NYTTIGT!!" Därför gör jag det, såja , nu har vi klarat av det. Svart på vitt!!Sen gick jag ner i källaren och hämtade upp mina vissna snustorra hyacinter från i julas. Nu kanske jag är lite för optimistisk som tror att de ska växa upp o bli fina till nästa vår. Jag är nog lite för sent ute, eller vad tror ni?Iallafall så gjorde jag exakt samma grej förra våren och titta vad som håller på att komma upp ur jorden!Justdetja- EN HYACINT!! Jag blir alltid lika glad när jag lyckas, speciellt när jag totalt glömt bort nån växt, och alla andra tycker jag ska slänga skräpet. Äh! Man måste ju testa, eller hur?


Träsk-bad!!

Nyss hemkommen med mina skitiga hundar från skogen, Yes, det blev till att duscha av Bella idag igen. Mötte hundkompisar som hon fick leka med och då passade alla hundarna på att hoppa i det äckliga träskvattnet fullt av grodägg. J-kla hundar. Alice stog o hejade på som vanligt, men hoppade inte i själv.

När ungarna var små gick vi ofta in i skogen och tog upp en massa grodägg som vi hällde ut i en liten tillfällig damm på tomten, och där fick de se ynglerna utvecklas till små grodor, som hoppade överallt. Kom i håg att jag vägrade klippa gräset den sommaren av rädsla för grodorna, De fanns nämligen överallt ,hur många som helst.
När de var riktigt små så bodde vi i en lägenhet och då tog vi med oss en hink med grodägg och ställde den på balkongen, i hopp om att de skulle kläckas. Vaknade på morgonen av att det var ett herrans liv på skatorna som satt o kalasade på äggen-Misslyckat. Ungarna grät, och jag kände mig som värsta djurplågaren.
Fick den gången höra att vi förmodligen hade tagit hem myggägg (de är väldigt lika till utseendet)
Jag vet inte om skator äter grodägg???

Gudskelov att ungarna har vuxit ifrån deras förtjusning över kräldjur, jag tycker nämligen inte så mycket om dessa djur själv.


 Nu ska jag passa på att gå ut o plantera mina överblivna hyacinter som jag lagt i källaren sen i julas.Höll på att glömma bort dem.

Tröttis!!Alla sa att den här veckan skulle vara kort, men vet ni, just nu känns den JÄTTE LÅNG.
Jag är så trött idag, och bara tanken på att behöva jobba 2 hela dagar innan det blir helg får mig att vilja krypa ner under täcket igen.
Inte ens hundarna vill vakna idag ( fast de är ju alltid morgontrötta förstås) 
Nä men  nu hör jag , Kaffet är klart!!  Det är nog därför jag är så trött, jag har inte hunnit fått i mig kaffe ännu!!!
Varje morgon häller jag i mig ca. 3 koppar kaffe och dessutom tar jag oftast en berocca, vilket är rena dunderuppåttjacket. Man blir JÄTTE-PIGG!! Jag vet att man inte ska äta berocca i onödan, men det och kaffe är det enda som jag "missbrukar"  (Berocca säljs på apoteket receptfritt som extra vitamintillskott)
Det är mulet ute , men jag tyckte faktiskt att jag såg solen ett tag, Hmm det blir nog en ganska bra dag ändå!
Nu ska jag väcka hundarna, sen måste jag skynda mig iväg till jobbet..


Tonårsbarn!!

Jaha det var det det. Greys Anatomi avklarad denna vecka. Jag både älskar och avskyr den serien, men titta måste man. Jag tycker det är hopplöst jobbigt att folk DÖR, fast jag vet att det är den enda garantin här i livet, altså att man ska dö.

J stack iväg med äldsta sonen för att titta på favoritfotbollslaget på lokalpuben. Då märker man att sonen faktiskt blivit äldre. För något år sedan skulle pappa INTE ha fått följa med om kompisarna var med, men nu går det bra.

Jag har tänkt på det här med att ha tonårsbarn. Jag hade blivit varnad för att det ÄR SÅ jobbigt!!
Visst kan det vara jobbigt, men det jobbiga består av oron, inte av tonåringarna själva.
För tonåringar är ganska roliga, faktiskt. Det gäller bara att komma ihåg hur man var själv i den åldern, då är det lättare att ha överseende med dem. Och faktiskt så är det en period som går över ganska fort.
Och fort går det , herregud , jag blir fortfarande förvånad, eller ska jag kanske säga chockad varenda gång jag verkligen tittar på mina barn. VAD STORA DE HAR BLIVIT.(det känns som om jag legat i koma ett par år eller nåt) Det var ju inte länge sedan de satt mitt emot mig vid bordet och skrek efter GAGG & MECK (=mjölk)med nappen i munnen. Nu har båda sönerna skäggstubb, och dottern är kurvig o sminkar sig.JESUS!!
Och nu förtiden är det inte jag som försöker lära dem nåt, för nu är de (tycker iallafall de själva, o jag låter dem hållas)familjens uppslagsböcker. Det vet jag i allafall av egen erfarenhet, att när man är tonåring då vet man ALLT, bäst. Det är lika bra att hålla tyst, för så småningom kanske de kommer på att de ändå inte visste allt.
Nu ska jag gå o lägga mig . Ny härlig dag i morgon-Redan torsdag!!

Bloglovin!!

Nu vetni!! Nu har tanten här fixat hjälp och blivit medlem hos BLOGLOVIN, bättre sent än aldrig.
Nu kan jag följa era bloggar lite lättare och ni kan följa min (efter förfrågan).
Tänk att man är så totalt oteknisk, så att man måste få hjälp med såna "enkla" grejer!!
Men jag fattar inte ännu riktigt hur det funkar, men,men!!

I kväll är det dax att ta fram lite snorpapper, det är ju Grays Anatomi. Fast iof så gråter jag åt det mesta på tv,såsom Animal planet, olika filmer, bygglov, extreme home makeover, mm.mm. Det är som att vrida på en kran vissa kvällar.
Nu ska jag hinna ut på en power walk.
Ha en riktigt skön kväll!!

Härliga Onsdag!!

Vilken stressig morgon jag hade. Det var därför jag inte hann skriva nåt i morse. Tänkte vara duktig och åka till jobbet tidigt, så att jag kunde åka hem tidigare. Solen sken ju så fint, då, Nu när jag kommit hem för att kunna var ute, så har solen gått o gömt sig. Jaja det går flera tåg, eller vad säger man?

Dagen började i allafall med att jag upptäckte att ingen av sönerna var hemma. ( det var studentskiva för D igår , och storebror T var bjuden) De hade båda sagt att de skulle komma hem. Tittade in i D:s rum, såg bara klädhögar(det var jag som lagt in ren tvätt i högar, o likadant i T:s rum. Började sms:a båda, men fick inget svar.
Då ringde jag i stället, D svarade efter några signaler:
Jag: Var är du ? Du skulle ju komma hem!!
D: " Va? är inte jag hemma?" säger D helt sömnigt
Jag: " Nej du är inte hemma, VAR ÄR DU?
" Ehh, jag är nog hemma" ( här trodde jag att han var nerdrogad eller nåt)
" Är du hos Filippa?"(frågade jag, det är hans flickvän)
_Nej hon är inte här, och jag ÄR hemma!! (nu var han klarvaken, och lät bombsäker på sin sak)
Jag sprang upp till hans rum, och började gapskratta, där bakom klädhögen låg min son, jag hade inte sett honom i stöket.

När jag kommer ner till köket då kommer T in genom ytterdörren. Jag säger Godmorgon!! Han tittar på mig, går förbi och säger GOD NATT!! och gick raka vägen upp till sig för att sova.
Snacka om att vi lever olika liv, när jag åker till jobbet, så kommer sonen hem från festen, man börjar bli gammal.
Men han kom ju direkt hem som han hade lovat i allafall!!

Nu ska jag ta med mig hundarna och gå och våldgästa en granne ( hon med mopsvalpen) Kanske får man en kopp kaffe!


Broken english 3

Sitter i soffan och har sån träningsvärk i heeela kroppen (Nej, jag har inte varit o tränat)
Det är bara sviterna efter helgens trädgårdsarbete.
Skönt att det inte är hockey i kväll så att man får titta på Desperate Housewifes igen!!
Härlig avkoppling med andra ord. Jag passar på att köra lite tvätt under tiden, jag ligger ju lite efter med det så att säga.Jag tror hela familjen tjuvläser min blogg, eftersom ingen vågade klaga i morse på att det inte fanns rena kläder. På så sätt slapp de diskussionen om att de borde tvätta själva(skratt)

Jag gillar ju att höra om engelska felsägningar. (kanske för att jag är så bra på att säga fel själv)
Detta hörde jag om för några dagar sedan:
Det var en utländsk kund som var på en bank och skulle öppna ett bankfack.
Banktjänstemannen frågade : Do you want a small fack, or a big fack??
Kan tänka mig att kunden måste sett förvånad ut.
 
Hoppas ni oxå får en mysig kväll!!

Blåsippor ute i backarna står....

Hemma igen efter jobb och långpromenad!!
Oj vad solen hettar!! Det står både blåsippor o vitsippor i hela backarna nu, man blir sådär barnsligt lycklig varenda vår när man upptäcker dem!! Och helt plötsligt börjar man tänka på den stundande badsäsongen som står o knackar på dörren, Återigen blir man förvånad över hur man ser ut, jag menar man får ju inte sexpack på magen utan att träna, eller?? Och träning är verkligen inte min grej (tittar ner på magen) Fast man kanske borde. Jag menar, jag är definitivt inte tjock, men med åldern har man liksom blivit lite lösare,  det känns typ som deg när man tar på låren, skinkorna o magen,skinkorna lever sitt eget liv om man släpper dem lösa. Ska man börja träna? eller tänka som så, att man ska inte klaga över att man börjar åldras, man ska vara glad för att man får möjligheten!!
Ha en bra eftermiddag i solen!!

Lovely Tisdag!!

Jahaja, ny dag, ny arbetsvecka, Så kul!!!
Tog min kopp kaffe, trampade i mina skor som stod utanför dörren, och IHHHIH, TVI  FÖR 17 , snabbt sparkade jag av mig skon igen!! Spindeln , eller vad det nu var för något /och om det nu var något ,som gömde sig där inne ,försvann snabbt efter mitt sparkande ,bankande skrikande,Jag som alltid har noja för att stoppa in mina fötter i skor som har stått ute-GLÖMDE detta i brådrasket med att få ut hundarna på första morgon kissandet. Tittade mig runt om det var någon av grannarna som hade sett mig där jag stod i min morgonrock , kastade till håret så att jag skulle se FRÄSCH ut, sen gick jag flåsande ner på tomten med hundarna, som verkade tycka att detta var ju riktigt kul. "ÅH! MAMMA ÄR VAKEN NÄR VI GÅR UT O KISSAR" (jag vet, jag säger mamma till mina hundar)
Nu är jag inne igen och försöker ladda för en ny arbetsdag genom att hälla i mig extra mycket kaffe.
Jag har mycket att ta igen , så det blir nog en lång arbetsdag.

Dagens tänkvärda: Naturen har gett människan en tunga men två öron, för att vi ska kunna höra dubbelt så mycket som vi säger.

Slut på påsken!!!

Det ska kännas att man slitit, men fasiken vad det värker i ryggen efter den här helgen.
Men nu är det så fint ,så fint ute på tomten. Nästa helg åker utemöblerna ut, de ska bara oljas in först. Till dess får vi sitta vid vårat cafe´bord på altanen. Det är inte fy skam det heller.

Fick besök av käraste grannen med mopsvalpen, Åh så söt hon är.Det var ett välkomnande avbrott. Fick anledning att sätta mig ner och snacka lite skit, samtidigt som jag fick gulla med vappen,  Sånt besök uppskattas alltid!!

Nu ska vi ta hundarna med oss på en powerwalk,  Och sen ska jag sitta i tv-soffan och bara ta det lugnt. Sedan är den härliga helgen slut, och ve o fasa ,upptäckte nyss att tvättberget har vuxit sig helt gigantisk under helgen, har helt glömt bort att tvätta, (oh my god) Det lär jag nog få höra imorgon när alla behöver nya kläder till skola, jobb, mm.mm.
MEN faktum är att alla i familjen är stora, så de borde kunna tvätta sina egna kläder. SÅ JAG SKA INTE HA DÅLIGT SAMVETE FÖR DET!!! SÅ DET SÅ!!!
Kommer ihåg när dottern stoppade sina byxor i tvättkorgen, och efter en tid så frågade hon mig var byxorna var??
Jag svarade:" I tvätten, tror jag"
Dottern: Men herregud! Jag LÄMNADE JU IN DEM för 2 veckor sen!!
Hoppas ni har njutit av helgen!!!

Tiddeli-Pom!!

Har suttit o myst med en kaffekopp och en trädgårdstidning . Fösöker hämta lite inspiration om olika växter som man kanske kan plantera. Tycker sånt är så kul.
Nu har man haft en låång ledighet, men OJ vad tiden har gått fort. Solen har skinit varje dag (tackar och bockar)
Jag har rensat o krattat och fixat det fint UTE, men inne är det starkt eftersatt kan jag meddela. (men vad gör det om hundra år?)
Var ute o gick tidigare ,och även om solen inte skiner i dag så är det jätte skönt ute, det råder full aktivitet på grannarna på gatan, så det får kanske bli en ute dag i dag oxå? Det får dagen utvisa.
"Nu börjar jag gnola Tiddeli-pom- tiddeli-pom, Tiddeli-pom-tiddeli-pom ( på ett vad- ska- vi -göra -nu -då-sätt) nalle puh
Genast fattar Johan vinken!-" Ska jag fixa lite lunch, så vi kan fortsättta jobba lite på tomten sen?" Ljuva ord i mina öron.

Ta vara på dagen, den kommer inte tillbaka!!


God natt!!

Skriver detta innan jag går o lägger mig. Fick besök av grannarna, tog en långpromenad med hundarna, sen hamnade vi hemma hos oss. Gubbarna tog att bastubad och några öl, och vi tjejer tog oss ett par glas vin-trevligt!!
Tur att vi är lediga i morgon(i dag) oxå.
Det har varit en helt underbar dag. Fräknarna under näsan blir tydligare o tydligare ju mer solen skiner.
Nu börjar jag bli trött o ska nog gå upp o krama kudden o hoppas på en LÅÅÅÅÅÅng sovmorgon.Känner att John Blund har spridit ut sitt "stoft". Hoppas på en lika solig dag i morgon igen!
Godmorgon/ eller God natt!!


Platt fall!!

Fick myror i baken när jag försökte ha en lat-dag. Det funkade inte för mig-är alldeles för rastlös för att sitta i solen o bränna mig.
Jag har farit runt som en duracellkanin här på tomten.(det är ju skönt att kunna vara ute i allafall)
Kom på att baksidan måste ju fixas oxå!!! Det hade jag alldeles glömt bort.


Jag tog med mig hundarna ut på en prommis, och mötte ett par grannar, när jag plötsligt känner att marken under mig glider undan.(Det var i en backe,) Platt fall och där LÅG jag , J-klar att de inte sopat gatorna ordentligt. Jag halkade på gruset (det ska vara jag till sånt!! ) ALLA grannar på hela gatan var ute och bevittnade skådespelet (röd om kinderna)Så nu har jag skrapsår och mina händer är omplåstrade precis som på ett litet barn.Jaja, det stoppar inte mig, nu ska jag ut o kratta lite , och fylla en säck till, men först , en kopp kaffe i solen!!

Ha en dag i solen!!!

Godmorgon. Vilken seg start på dagen !! Jag börjar sakta men säkert vakna till liv.
Idag står ingenting på schemat, och det känns SÅ bra.
Jag tänker njuta av solen, kanske låta strålarna färga min hud lite, och sen ska jag bara gå o knipsa lite på blommorna, Ni vet ha en sån där riktigt LAT-DAG! Och bara njuta, Ungarna får äta resterna sen igår ,så maten är fixad redan.
Det känns som om man behöver ha en sån dag nån gång ibland.
He en bra dag i solen, Glöm inte bort att njuta av den!!!


Påskafton är över!!!

Nu sitter vi o pustar ut i soffan med varsitt glas vin.
Mamma åkte för en halvtimme sedan hem till sitt, och barnen pös iväg en efter en till kompisar.
Vi har ätit en traditionell påskbuffe´, vilket jag tycker är lite överskattat. Nästa år tar vi nog o grillar tror jag ,om vädret tillåter.
Hursomhelst så blev alla mätta o belåtna.
Det har varit en mysig kväll med mycket snack, och skratt. Sånt som man behöver ibland tillsammans med sin mamma och familj.
Nu ska vi ta ut våra hundar på en sista kisspromenad, sen tänker jag svepa i mig slatten i vinflaskan och sätta mig i bastun och bara njuta, och hoppas på att det fina vädret håller i sig till i morgon.
Hoppas ni oxå har haft en bra påskafton!!!Jag står o förbereder maten.Mamma poserarMamma o Jag

Soliga Påskafton!!!

Tänk att få vakna till sånt här väder varje dag!!! Sol vinstilla och varmt, vad mer kan man behöva för att hålla humöret på topp?!!
"Tyvärr" så vankas det matlagning här hemma idag, så det blir till att hålla sig inne. Lilla mamma kommer hit o äter lite påskbuffe´ med oss framåt eftermiddagen, Mysigt !!
Ska nog först ge mig ut på en liten promenad med hundarna ,så att jag hinner få i mig en liten dos av det vackra vädret .
Tänk vad annorlunda livet blivit, När ungarna var små då var frukosten jätte viktig på påskafton. För då skulle man ju måla ägg, Nu får man vara glad om ungarna kommer upp överhuvudtaget till frukosten.
Måla ägg har vi lagt på hyllan, men påskäggen tar de gladeligen emot fortfarande.
Nu ska jag skynda mig på att gå ut ett tag, och sen ska jag baka en kladdkaka.
Ha en jätte fin påskafton !!!

                     

Gröna fingrar!!!

Så har man gjort det igen!! Ätit alldeles för mycket, som vanligt. Tvingas knäppa upp knapparna i jeansen.
Nu har jag rensat i alla rabatterna, och oj, vad mycket blommor som håller på att komma upp.Kanske är jag utrustad med gröna fingrar ändå? T.om mina blåregn, nedanför altanen, ser ut att ha klarat vintern, och de ska man helst bara kunna odla i zon 1(typ skåne) "Jag ger mig själv en klapp på axeln" Bra Mia , Bra!! Även mina inomhus-hortensior som jag planterade ut förra sommaren håller på att växa upp igen. "Klapp på axeln igen".

Har även hunnit laga lite mat tills imorgon " nu spricker jag snart av mallighet över hur duktig jag är"

Men nu mina kära vänner är det fredag kväll, så jag tänker tvinga in mina stackars fötter i höga klackar igen AJ,Aj,aj, och bege oss över gatan till våra kära grannar.
Men först ska jag fixa i ordning några påskägg så att allt är klart inför påskafton!!
Ha en trevlig kväll!!!


Soliga långfredag!!

Godmorgon eller ska man kanske säga godag?

Har suttit ute på altanen och lyssnat på fåglarnas kvitter samtidigt som jag hällt i mig en panna kaffe. Nu har jag äntligen vaknat till liv.
Jag var ju ute med Fummelmajan i går. Vi skulle ha lite After Work, men det blev lite senare än så.
Vi träffades vid 15.30 och jag kom inte hem förrän kl. var midnatt. Det blev en LÅÅng after Work, men kul hade vi.
Vi hittade en mysig kvarterskrog i Gamla stan där vi käkade middag- så mysigt. En riktig Lady o Lufsen krog, med rutiga dukar på borden.
Sen gick vi vidare mot söder, och då hade solen tittat fram ,så vi satte oss på Snaps uteservering. Där satt vi o smuttade på vårat vin och tittade på det "häftiga folket "( 40-åriga gubbar som flirtade med 20-åriga tjejer) Alltid roligt att se gubbar göra bort sig.
Det blev lite kallt dock att sitta ute så vi gick vidare och hamnade till slut på en krog på en bakgata.
Vi hade i alla fall en jättemysig kväll tillsammans, man behöver träffa sina vänner ibland och bara sitta och snacka lite.Det händer ju alldeles för sällan.

Nu har jag i alla fall blivit påmind om varför jag hatar att åka pendeltåg. Jag stressade som en tok ner till södra station i mina höga klackar, bara för att få veta att tåget var inställt (försenat) en halvtimme, så jag fick stå o vänta i ca 40 min på att det j-kla tåget skulle komma. Sånt försämrar verkligen humöret. Jag som var så där lite lagom vinpåverkad hann o bli helt nykter under den tiden (kanske lika bra det)
Vi hade i alla fall en toppen kväll tillsammans!!

Idag står det lite matlagning på schemat, så att man kan fira påskafton ordentligt i morgon, Förresten NI kom väl hem från Blåkulla ordentligt ???


Innan jag börjar med matlagningen ska jag ta hand om mina stackars fötter som fick vara instängda i 10 cm klackskor under ca. 10 timmar igår. Man ska lida pin om man ska vara fin, tydligen.
Ha en riktigt fin dag i solen!!!

  
  
Cia med sitt vinglas.

Grattis Sarah 15 år!!!Återigen fyller en av "mina" tjejer år! GRATTIS SARAH 15 ÅR!!!
Sarah är min äldsta systers dotter. För er som har varit observanta så har ni lagt märke till att alla våra 3 tjejer är födda så gott som samtidigt. Det var urkul att gå gravida exakt samtidigt som sina systrar, Höggravida, smällfeta och illamående vandrade (eller säger man vankade) vi sida vid sida i 9 månader. Så kul att vi alla fick varsin tjej oxå. Mamma o Pappa var lätt chockade kan man ju lätt säga.
Nu är det Sarahs tur att fylla 15. Lilla tjejen har vurtit STOR!! Och blivit en riktig skönhet. Hoppas att din dag i Halmstad tillsammans med din familj blir toppen. Kan ju bara säga att vi saknar dig här i stockholm väldigt mycket.

Idag tänker jag ta det lite lugnt, åka ner till jobbet och se till så att det sista bli gjort inför påsken. Sen ska jag hem och göra mig lite vacker. Lilla mamsen ska ut på AFTER WÖRK tillsammans med Fummelmajan. En riktig tjej- kväll med skitsnack och lite skratt.Välbehövligt. Ska smöra lite för J så att han kanske kan hämta mig efteråt så att jag slipper sätta på mig våldtäktstrosorna som jag skrev om i går.

Ha en riktig bra Skärtorsdag, och bli inte irriterade på alla tiggande påskkärringar, man har ju själv varit liten.

Bajs i vattnet!!

Gick o la mig på soffan efter maten, så trött!! Mina två gröna slöts och jag fick mig en kvick nap på ca 15 minuter.
Längre än så är omöjligt att vila här i huset, eftersom är det inte någon som vill nåt, så ringer det i telefonen.Och det är alltid bara jag som kan svara i telefonen, fast det sällan är till mig.Konstigt!!

Läste att det nu finns det glas i det mesta som man stoppar i sig, såsom kyckling, falukorv, färdiga rätter mm.mm.
Jaha! Vad gör man nu då, äta bör man ,annars dör man. Det känns lite som om det här är massmedias fel att det har spridit sig. De har skrivit så mycket om detta så att knäppa människor  hakar på och gör det till en grej, kul att sabotera för andra , dessutom så är det säkert roligt att det sedan står i tidningarna.Det kan ju inte bara vara dessa veganer som står bakom allting.

Fick höra att det finns E colibakterier i vanligt dricksvatten, och att man vid normalt intag av kranvatten får i sig ca 1kg E colibakterier under ett år= 1 kg bajs under ett år. UURK!! Jag tror jag tar mig ett glas vitt ikväll igen, det känns helt plötsligt mycket nyttigare, för det är ju bra för hjärtat och mot alzheimers, vem vill klunka i sig bajs?

Nu ska jag gå ut i regnet på en sista kissrunda med hundarna , hoppas ni får en bra kväll!!

Ny uppfinning: Våldtäktstrosan!!Okey mina damer, någon har tänkt till. Äntligen har den kommit, det som vi alla väntat på!! VÅLDTÄKTSTROSAN (läst i GT) Denna ska man alltså ha på sig när man går ut (Åh! Big mama)
Det går ut på att om det kommer en våltäktsman som försöker slita av dig brallorna så får han tji för trosorna är ENORMT svåra att få av. VAD SMART!!!
Men sen till kruxet, hur i h-vete ska man själv få av sig dem då?? Tänk om man behöver kissa, NU!!!
Nä, det där är nog en uppfinning som får gå till historien som en av de dummaste hittills. Är det inte bättre att skära av "den" på de som en gång blivit dömda för våldtäkt, eller annars så tror jag att det är mer effektivt att t.ex gå med en dildo i byxan om man går ut. Då blir nog våldtäktsmannen förvånad om han sliter av byxorna på en och den största dildon hoppar fram.

Nu har jag spånat klart , nu är det dax att göra lite middag till familjen!!

Sköna Onsdag!!

Godmorgon!!
Vaknade i morse kl.4.30 av ett högt skratt, satte mig tvärt upp i sängen och upptäckte att det var jag som hade skrattat!!
Men inte kommer jag ihåg vad jag drömde, men kul måste det ha varit!!
Johan snarkade på och märkte tydligen ingenting, jag däremot hade svårt att somna om. Jag ville ju veta vad som hade varit så kul!! Så där är det jämnt, kommer sällan ihåg vad jag drömt.
Låg o vred mig och stördes av att fåglarna kvittrade som besatta, ska inte de sova på nätterna?? Tycker i vanliga fall om fågelkvitter, men på nätterna ska de visa hänsyn och hålla truten tycker jag, det låter inte ens som kvitter då utan som om de hånar, kvitteritt, kan du inte sova, kvitteritt. Burfåglar tystnar ju om de får en filt över buren, varför tystnar inte vilda fåglar när solen är nere??
Katterna och hundarna har fått sin mat och jag har fått påfyllning i min kaffekopp, börjar sakteligen att vakna, Idag står det  jobb  på schemat .
Hoppas ni får en skön dag!!
(P.s Glöm inte att köpa hem påsk godis)


Kalas över för denna gång!!

Så var denna födelsedag oxå över. Sitter här med ett glas vitt i handen, igen!! Det har blivit många såna gånger nu, men vad gör det om hundra år. Det är ju inte alltid man har släkten hos sig och firar att ens dotter fyller 15. MEN vi är många i släkten och altså firas det många födelsedagar.
Under vårens alla månader så åker vi runt till varandra och firar än den ena och än den andra, alltid någon som fyller år.
Nu är man mätt o belåten, det bjöds på kycklingspett, potatissallad med salami och ruccola och parmesan, gott!! Därefter hemlagad marängtårta med jordgubbar.
Och när alla hade ätit så sa det bara swisch, så var alla borta!!! Inklusive min familj. FOTBOLL (Manchester united) visas på storbilds-tv nere på lokalpuben, några åkte dit, och några åkte hem till sig, och kvar var bara jag o min pappa, MYSIGT!
Vi fick oss en liten pratstund, det var länge sedan så det var bara kul, men det kändes snopet att alla bara försvann.
Nu är det jag, mitt glas vitt och disken kvar, Fast när jag tänker efter så kunde det varit värre, faktiskt så njuter jag av tystnaden som inföll sig nu, om det inte hade varit för disken!!!
Ha en bra kväll!!


GRATTIS AMANDA!!!Idag fyller min "lilla" dotter 15 ÅR!!! Grattis älskade dotter!!

Tänk vad tiden går fort, kommer i håg det som om det vore igår när du föddes. Fort gick det, och ut kom du med en kolsvart kalufs och tjocka pussvänliga kinder.
Vi hade ju 2 pojkar innan, så det var en stor överraskning när vi fick en flicka, fast man kunde ju gissa. Det var inte så vanligt då att man tog reda på könet innan, och det hade jag ändå inte velat gjort, då.

Nu har du i allafall vuxit upp till en väldigt vacker och snäll , duktig i skolan, och ibland hjälpsam tjej, och jag är så tacksam för att jag har fått fördelen att få ha er 3 i mitt liv. Man äger ju inte sina barn, men ni är ändå MINA!! Och så kommer det alltid att vara.
Hoppas du får en bra födelsedag gumman!!!

Idag kommer släkten hit så nu ska jag börja förbereda maten och lite städning.
Det är en helt underbar dag, solen skiner och det är varmt ute.
Så på med solbrillorna och ut o njut vädret, själv ska jag börja med en powerwalk med hundarna.

Carpe Diem!

Storhandling igen!!!

Pust o stön!!
Nyss hemkommen från den eviga storhandlingen, det kostar på att vara många i familjen.Herregud vad ungarna äter sedan de blivit tonåringar/vuxna. Det känns som om man bara konkar matkassar jämt o ständigt.
När vi fick en ny granne här på gatan så stoppade han mig ute på gatan en gång och frågade- " Du , jag måse bara fråga, Hur många är ni i det där huset egentligen?
-Ja--a vi är fem stycken + Daniels flickvän, säger jag
-" Jag stod o räknade en gång, säger han , o jag fick det till att ni var minst 20 st."
Gud vad jag började skratta, men det är klart, med alla kompisar, flickvänner, pojkvän och några av våra vänner så kan det säkert se ut som om vi bor i ett kollektiv vissa dagar, Ungarnas vänner har alltid kommit o gått här i huset o många natt gäster har det varit. Men jag tycker det är skönt att kunna ha det så, men förstår samtidigt att folk på gatan kanske undrar. Dessutom så ränner det poliser här titt som tätt, då vi har både kompisar o släktingar som är uniformerade poliser, ibland vill de jävlas med oss o sätter på sirenerna när de åker härifrån. Grannarna som inte känner oss undrar säkert, men så länge de inte frågar så tänker inte jag springa runt o förklara mig.
Nu ska vi sätta på bastun och ha en mysig kväll, hoppas ni får det ni med, men först måste jag promenera runt här på nätet o se vad ni har haft för er!!
Ha en skön kväll!!


Smack!!

Sol, sol, härliga sol!!!

Åh vilken härlig dag!!
Färdig med jobbet o nyss hemkommen, då möts jag av dottern som är påsklovsledig o två överlyckliga hundar.
De har varit ute på tomten o lekt hela dagen, skönare än att vara med mig till jobbet, kan jag tänka.
Kommer hem o upptäcker att de håller på att sopa gatorna , äntligen åker vintersanden bort!!
Bryggde iordning lite kaffe och satte mig på altanen och bara njöt. När jag kom till jobbet så låg ett mail o väntade på mig från min älskade tante Ragnhild från Norge. ÅH vad jag saknar dem där borta!! Alltid kul att höra från släkt o vänner!!

Nu har jag tänkt att svida om till lite skönare kläder så att jag kan fortsätta att röja lite på tomten och inomhus, man får så mycket energi när det är så här skönt väder.
Amanda tog båda hundarna med sig på en promenad så jag slipper tänka på det idag.Skönt!!
I morgon ska jag vara ledig så jag har tänkt att lägga en flaska vitt på kylning och föreslå lite bubbelbad med efterföljande bastubad- lite vardagslyx. Men innan jag inträder min roll som sexig mama, så återstår det en hel del vanligt hushållsjobb: Tvätt, matlagning det eviga dammsugningen, bla, bla,bla. Nu blir jag trött bara jag tänker på allt!!
Njut av dagen!!Bella o Alice får syn på mig när jag kommer hem!!Vackra Bella!!Puss mamma!! Deras glädje är enorm när man kommer hem!!En bild på vårat hus, som inte är riktigt klart ännu, men snart så!!Bild på vår- blommorna på altanen!!Scillan har kommit upp över hela tomten, nu går det undan, allt växer så det knakar!!

Jag kommer trakassera er med en massa tråk bilder, det är så kul att fota när man äntligen har fått en kamera!!Sovmorgon och sotare på besök!!

Vaknade återigen med solen i ögonen, underbart.
Detta är ju min lediga dag, men idag väljer jag att åka o jobba. Jag har inte blivit tokig på nåt sätt, men i morgon fyller
min älskade dotter 15 år, så då vankas det middag o tårta för släkten. Jag tänkte att det var bättre att vara ledig då, så jag hinner städa o laga maten.

Sotaren är på ingång på sin vanliga inspektion som han gör vartannat år,
Vi har fått en tid mellan kl 10-13.
Tänk att kunna sätta såna tider om man tex. skulle iväg på kundbesök, -Håll dig tillgänglig mellan kl 9-14 , jag kommer nån gång då. Det är ju vansinnigt, halva dagen går ju åt för att vänta in honom. Det lustiga är att man accepterar det, man har ju inget annat val, du får ju betala ändå.

Nu ska jag i alla fall gå en sväng med hundarna i den härliga solen, o titta på alla grannars påskpyntade trädgårdar. Här omkring har det blivit väldigt poppis att sätta fjädrar i buskarna ute, Jag kör den klassiska varianten o tar in en kvist som jag pyntar.

Ha en riktig skön dag i solen!!!


Happy Söndag!!!

Flitig som en liten myra har jag plockat ihop en massa kvistar från äppelträdet och lagt dem i en prydlig hög, medan Johan har stått uppe på stegen och klippt av en efter en gren. Teamwork på hög nivå!! Ibland har han skrikit till: Mia håll i stegen annars faller jag!!!. Då har jag gått fram till den och snuddat lite lätt  , så att J skulle känna sig trygg där uppe, sen har jag fortsatt med mitt.

Var även ute i skogen med hundarna, och upptäckte att nu är det leriga vattenpölar överallt, Bella demonstrerade överlyckligt hur man skulle göra, ta sats och hoppa rakt ner o lägg dig i leran o rulla runt, så att varenda millimeter av pälsen dränks in i illaluktande träskvatten- SÅ KUL!!! Alice stod o tittade på och ville absolut inte göra likadant, då försökte Bella knuffa i henne med ett överlyckligt labradortacklande sätt. Hon lyckades inte, men däremot så kladdade hon av sig lera över hela Alice kropp. Jag fick ta hem båda hundarna och stoppa in dem i duschen, SÅ roligt har vi haft det idag!!


Nu har jag stoppat in fläskfile´n i ugnen och gjort en kall sås av mild tacosås blandat med cremefraiche, lite sallad och klyftpotatis, Har helt glömt bort att äta idag.
Hoppas ni har haft  en bra dag, vi fick ju lite sol trots allt :)

Skön Söndag!!?

God morgon!!
Vaknade upp av att det regnade!!! What?
Jag var så säker på att det skulle vara sol idag med så jag tog på mig solbrillorna det första jag gjorde, men icke, det regnar!! Jaja, Idag blir det en lugn söndag, vi ska gå ut o plocka upp kvistarna från äppelträden och ev. beskära det som är kvar. Det hänger på vädret .
Det kan ju vara mysigt med lite skitväder oxå eller hur? Man kan ju vara inne o fixa lite. (jag peppar mig själv här nu)
Men hur som helst, jag måste i alla fall ge mig ut på en lite längre promenad med hundarna, de stackarna har mest fått vara ute på tomten, förutom ett par kortare promenader , under gårdagen. Sånt ger mig dåligt samvete.
Här kommer en dålig historia, för att kanske pigga upp er lite:

-En man o en kvinna hade varit gifta i 30 år!
De bestämde sig för att återuppleva sin bröllopsresa och åkte därför till Florida.
De tog in på hotellet där de för trettio år sedan tillbringat natten.
På morgonen vid frukostbordet, tittade kvinnan ömt på sin make och sa:
-Vet du, det bränner lika mycket i bröstvårtorna när jag ser på dig i dag som för 30 år sedan!
-Inte så konstigt, min älskade, svarade maken. Den ena hänger i teet, och den andra ligger i gröten.

Mopsrus och trädbeskärning!!

Nu är man inne efter en hel dag i solen!! Så härligt.
Började dagen som sagt var med att gå o hälsa på grannarna som precis har fått hem sin lilla mopsflicka . Så söt!! Skulle kunna ha ett helt gäng av såna småttingar.
Ganska häftig syn, det var 3 labradorer o 2 mopsar, och de var så lugna o fina med varandra, visserligen så känner de varandra väldigt väl.
När vi kom hem så började vi beskära äppelträden, vi har hunnit 2,5 träd, så vi har 1,5 träd kvar. Det fixar vi i morgon.
Nu ska jag smörja in mitt ansikte som fått lite färg i form av fräknar under näsan, typiskt att jag fått fräknar just där, det blir som en mustasch, alla andra får gulliga fräknar näsan, jag får under näsan!!
Nu ska vi åka o hämta hem pizza, vi orkar inte laga mat idag, men först lägger jag in lite bilder på mopsvalpen.
Må så gott i kväll nu o var snälla mot varandra!!!


Lilla Nomi


Alice vill leka med NomiFullt ös. Mopsarna fann varandra bums!!Där du är , där ska jag va!!
Nu börjar Nomi bli trött!!


Titta så söt jag är!
Där ligger ju Bella!! Henne ska jag busa med!

Härliga sol!!

Godmorgon allihopa!!
Inte har jag sovit ända tills nu inte, näpp, jag har suttit i pyjamas på altanen och njutit i ca. 2 timmar av det härliga vädret.
Det känns som om man hoppar över en årstid, för helt plötsligt känns det som sommar. Vad var det som hände egentligen!! Förra veckan gick jag i termobyxor och frös,( bäst att inte spekulera för mycket i det här för då vaknar man väl upp o ser snö igen!! :)
Tack gode gud att det finns allergi tabletter, idag har jag inte kännt av allergin överhuvudtaget, nu har ju inte jag så där superkraftig allergi (det finns ju de som har det värre) men det är ändå skönt att slippa de rinnande ögonen och vatten snuvan.
Tänkte skynda mig på att laga till lite lunch , och sen sticker vi iväg o hälsar på lilla mopsflickan!!
Återkommer.
Njut av det härliga vädret  idag!!
Dagenstänkvärda:Det enda i livet man ångrar , är de chanser man inte tog!!

En dag i solen!!

Som vanligt en fredag så sitter vi i soffan med varsitt glas vitt o halvsover.
Det har varit en helt underbar dag o fortfarande så är det ca.+10 grader ute. Helt otroligt!! Hade lust att sitta kvar ute på altanen hela kvällen under en filt. Men John Blund höll på att ta över mina ögon, så jag satte mig här vid datan för att kunna hålla mig vaken.
Vi blev hembjudna till en väldig god vän till mig som precis har fått hem en liten mopsvalp.(jag bara älskar mopsar, och labbar förståss, men mopsarna är så söta med sina platta nosa o stora fina ögon) Var så sugen på att gå dit o titta o gosa med den lilla, men eftersom dottern ville följa med o titta på den så går vi dit i morgon på dagen istället.(hon är nämligen ute på vift med en kille, så nu har J tagit över hagelbössan o håller vakt,haha)
Nu har jag fått min efterlängtade kamera så jag kommer att ta massor av valpbilder i morgon, ni ska få se några av dem .
Det hettar riktigt i kinderna efter dagens sol-chock, och man börjar sakta våga hoppas på att det faktiskt inte är vinter längre.Vet ni, t.om en j-kla geting hittade in i huset idag.
Nu ska jag sätta mig i soffan och vara lite sällskaplig med Johan . Ha en skön Fredagkväll!!!Alice
Bella

Så trötta efter en HEL dag ute i den gassande vårsolen!! Bella ser helt knäckt ut stackaren!!

Lite utomhusjobb!!

Idag har jag hållit på att besiktigat rabatterna, ville veta vad som klarat sig, och vad jag egentligen har planterat då i höstas.Minnet är inte alls alltid som det ska va, men jag vet att jag har planterat säkert 200-300 (om inte ännu fler) Vita, svarta och lite rosa tulpaner, och de håller på att komma upp!!!. Nu kommer jag sitta med hagelbössan o passa dem för rådjuren som älskar  tulpaner, om inte nån av er vet något idiotsäkert sätt att avskräcka rådjuren med. Väldigt fina djur så länge de håller sig borta från min tomt.
Gick in i källaren för att hämta lite saker o upptäcker då att mina gamla pelargoner, olivträd och hibiskus står där. Och de har överlevt vintern utan vatten, otroligt, de ser dassiga ut, men nu har jag klippt ner dem , så jag hoppas att de växer till sig igen.
Vad roligt det är att äntligen kunna vara ute o fixa i ordning. Det enda som skuggar min tillvaro just nu är min hemska allergi.Jag fick skicka J till Apoteket för att köpa carityn till mig , men,men man får väl ta det onda med det goda så att säga. 
Nu ska jag fortsätta fixa lite till innan det är dax för fredagsmiddag.
Hoppas ni har haft en lika skön dag som jag!! 


Soliga fredag!!Godmorgon!! Vaknade av att skatorna skrek som galna här utanför. Vis av erfarenhet så förstod jag att de kalasade på en sopsäck. Jag har lärt mig känna igen hur speciellt deras hemska läte låter,när de upptäcker den lilla bortglömda påsen utanför dörren. Jag sprang ner för att jaga bort dom, upptäckte att det var inte utanför oss den här gången, det var hos grannen. Vilken lättnad, för mig, inte för honom. Roligare sätt kan man ju börja dagen på än att gå ut o plocka spridda matrester över hela tomten.
Solen skiner idag igen, det ser ut att bli en bra dag. Det är ju FREDAG!!!
Nu ska jag ut med hundarna, sen blir det jobbet ett par timmar.
Ha en riktig skön dag!!

Dagens tänkvärda:Livet  vill väl inget illa, men nog kan det göra ont!!

Spå din framtid!!

Var inne och hälsade på hos Fenixmona, och såg att man kunde se in i sin framtid.
1.Gå in på google bildsök
2.skriv in ditt födelsedatum (dag+ månad)
3. Ta andra bilden, den är din framtid.Vad innebär nu det här!! Kommer jag drunkna, eller kommer jag få en knäpp o börja bada med kläderna på, kanske förvandlas jag till en festprisse som gladeligen spexar genom att bada med kläderna på.
Usch vad läskigt! Vågar man åka nån mer gång på solsemester?

Vågar du testa detta!!!

Jag visste ju att jag skulle låta bli, nu kommer jag drömma om tzunamin eller nåt!!

Mat,mat,mat!!!

Oj! Vad listan satte fart på alla kommentarer. Jag kan ju avslöja att vissa av sakerna har jag inte hunnit idag. Men jag är lika glad för det, för livet fortsätter ju i morgon!!
Däremot så har jag varit iväg o köpt en massa penseér och påskliljor som jag har planterat i det härliga vårvädret:Vi har haft ca. +15 grader varmt idag-Halleluja!!! Nu är det i allafall väldigt vårfint ute på altan, så j-klar om det kommer mera snö nu.
Idag åkte vi (jag o dottern)till vårt coop som ligger här i närheten . De hade nyinvigning idag. Vi skulle dit o handla lite, men hamnade på världens fest. De bjöd på ALLT gott som du bara kan tänka dig, såsom antipasto tallrik, ostar, köttbullar, choklad, godis i massor, cider, tårta mm.mm. Vi åt och åt. Det är väl första gången som jag tyckt det var kul att handla, hade tänkt att skicka dit hela familjen på gratis middag,haha, men det gjorde jag inte. Utan jag åkte hem o lagade grekiska biffar med tzatziki till oss. (ännu mera mat) Nu har jag bytt om till leggings och en klänning, för magen får inte längre plats i mina jeans.
Någon kamera har jag inte heller införskaffat ännu så nu får ni en gammal bild på Alice.Så att ni får nåt sött att titta på.
Nu måste jag låta maten sjunka så hörs vi senare.Visst har Alice en cool stil när hon sitter ner, skruttan

To- do lista

Godmorgon!!
Idag vaknade man utvilad minsann, och hyvsat väder är det dessutom, ska bara vänta in solen oxå. I dag har jag en sån där lång To Do lista igen .
Ut med hundarna- som vanligt
jobba-som vanligt
handla- som vanligt
dammsuga- som vanlig
Köra tvättmaskinen-som vanligt
Svabba av hallgolvet-som vanligt
Laga mat-som vanligt
Hoppas köpa en kamera så jag kan trackassera er med kort-inte som vanligt.
Hinna blogga-som vanligt
Tjafsa lite med ungarna-som vanligt
Hjälpa till med läxorna om A behöver det-som vanligt
Ev. hinna ringa nåt samtal-som vanligt
Gosa med J-som vanligt.
F-n vilket tråkigt liv jag verkar ha. Den här listan var inte bra, jag skulle kunna skriva varje dag att jag har en lång to-do lista, men det gör jag inte. Det är bara vissa dagar som jag uppfattar det så.Konstigt!!
Det lustiga är att jag tycker att jag lever ett kanoon liv, det gör jag verkligen!!!Hmm
Jag tänker så här: Det här är så vanliga saker på en lista, vissa ( som jag )tycker man lever ett toppenliv, medans vissa med samma lista blir superdeprimerade-VARFÖR??
Jaja, nu ska jag sätta mig ute på altan med en kopp kaffe tillsammans med J och mina hundar, och njuta av mitt alldeles underbara vanliga LIV!!!

Glas i kyckling!!

Jag sitter o väntar på att J ska följa med ut på promenaden, han ska bara jobba klart först. Jaja!!
Vi åt kyckling fileér idag till middag, och då föll det sig naturligt att vi började tala om dessa j-kla veganer eller vad det nu är för några som har stoppat glas bitar i kycklingen. Det slutade med att hela middagen blev förstörd. Man satt liksom o silade kycklingen mellan tänderna bara för att känna efter ordentligt så att det inte fanns glasbitar där. Jag menar , snacka om att de har lyckats med uppdraget-idioterna. Kan man verkligen inte protestera på ett annat sätt än att utsätta oskyldiga människor för sånt här. Nu gäller det ju inte bara kronfågel utan alla märkerna! Kommer ni sluta äta kyckling nu?( i dessa påsktider)Jag älskar kyckling och det är ju nåt som man verkligen kan variera olika maträtter med. Jag hoppas att jag fortsätter äta det, men jag vill ju inte se min familj få glas i halsen. Det måste finnas ett bättre sätt för dessa "människor" att visa upp sina åsikter.


Aprilskämt!!

Nu är middagen avklarad, och vi ska snart gå ut o gå.
Jag känner mig lite smått sur för att jag inte har kunnat lura någon idag. Det är helt stilla i hjärnan.
Försökte lura J i morse genom att jag gick upp tidigare och ringde från min mobil till hemtelefonen och sprang o svarade, och låtsades att det var polisen, som hade hittat hans gamla saab cab nersänkt i sjön, sömndrucken och gravallvarlig tog han emot telefonen, men kom omeddelbart på att det var 1:a april. Så det gick inte att skämta med honom om det. Jag har alltd lyckats lura släkt o vänner ,men i år har jag gått bet. Älskar annars såna spratt. Har ni blivit lurade eller lurat någon ?(barnsligt jag vet, men kul är det)
Här kan ni i allafall läsa om några aprilskämt.
Ha en trevlig kväll

Varm dag!!

Var ute o gick i den sköna vårvärmen på jobbet. Det är varmt ute. Riktigt varmt är det!! Själv så hade jag på mig tjocka curlingkängor och halsduk samt min tjocka dunjacka!!! Vet inte varför men jag tror ibland att jag testar hur mycket jag pallar. Hur som helst jag tänkte att jag skulle ta den jobbiga promenaden (självklart) Den som består av  uppförsbackar i 2 km och sen går det nerför 2 km. Eftersom jag går ganska mycket så är inte den promenaden vanligtvis så jobbig. Men IDAG , när jag hade så mycket kläder på mig, så kan vi ju säga så här, det kändes som om jag skulle dö!!! Tillbaka på jobbet, av med jackan , dyngsur av svett  . Sminket hade runnit av,  och jag är fortfarande jättetrött!! Med andra ord Jag har en riktig FUL-DAG!!! Men som jag alltid har sagt: " Om man känner sig ful, ska man gå fort o le mycket , så är det ingen som hinner se att man är ful"
Tur ändå att just idag så har jag varit helt ensam på kontoret.
Nu är jag i allafall hemma och har suttit o njutit på altanen i bara t-shirt. Tänk förra veckan var det snöstorm och nu börjar det komma upp blommor lite här o var. Imorgon är det jag som plockar fram min nya vårjacka och solglasögona, och lite svalare skor. Nu är det vår!!

1:april!!!

Godmorgon !!
Solen skiner för fullt ute, och jag försöker kvickna till. Idag är jag TRÖTT!!! Och jag menar väldigt TRÖTT!
Ställde mig o kikade rakt upp i solen för jag tänkte att jag kanske skulle kvickna till då- Det ända som hände var att jag knappt kan se nu. Det dansar såna där fläckar (som man får om man kikar mot kraftigt ljus) framför ögonen på mig.
Jag har zombiewalkat fram o tillbaka till köket efter mer kaffe, hoppas att jag snart vaknar!!
Ville bara önska er en bra dag!!!


RSS 2.0