Sysselsättning för er som sitter hemma ikväll!!

                                      




                                      


                                         Hur många ben har elefanten??



                                          









Lördagkväll!!

Nu har J målat o gjort det fint i hallen, nu är trappan kvar att måla.Av någon konstig anledning vill han inte att jag ska hjälpa till o måla, han tycker att det blir finare när han gör det själv.Jag låtsas bli sur, men egentligen så tycker jag att det är skönt att slippa. Nu ska jag upp o fräscha till mig, ett par grannar som vi inte sett på länge ringde och bjöd över oss på ett glas vin. Alltid kul med dessa impulsbjudningar ,speciellt som det är på gångavstånd. Förresten såg ni att jag lyckades länka i förra inlägget? Man ska ju lära sig något nytt varje dag för att hålla i gång hjärnan, vad har ni lärt er idag?





                                        



Shopping sugna???

Om ni är uttråkade och vill ha något att göra.Gå in på Mixin hemsida. De har hur mycket fint som helst.
Detta inlägg är ett test ,för att se om jag kan länka.

Sköna Lördag!

                     

                           

Här har vi haft en skön morgon.Livet har blivit lite annorlunda de två senaste åren  .Inga barn hemma på kvällarna(helgerna) och inga barn vakna på mornarna. Jag börjar uppskatta denna egen tiden som man har.
Idag ska J fortsätta att måla o jag ska titta på.
Pratade med lilla systeryster i veckan och hon har tagit tag i att börja träna. Får dåligt samvete,för jag skulle oxå behöva det.Men det här med att behöva gå till gymmet låter så jobbigt, och att börja jogga vet jag inte riktigt om det är min grej.Jag säger som så att får jag någonsin se en leende joggare så ska jag överväga det med.
Ha en bra Lördag


Härliga Fredag!!!

Idag har vi målat, städat handlat o gått ut med hundarna, fått en hel del gjort altså!-LOVELY:-)
Nu är det återupprepning av förra fredagen. Alla tonåringarna har lämnat huset, o kvar är jag & J.
Jag o J har precis hällt upp varsitt glas vin, sitter o väntar på Lets Dance.På fredagar är man alldeles för trött för att göra något annat än att sitta o jäsa i soffan med ett glas vin.Jag o J har kommit överens om att fredagar är heliga , det är VI-dagen,som oftast slutar med gamnacke i soffan. Ha en skön Fredag.





Sally!!

Häromdagen pratade jag med min lilla älskade mamma i telefonen.När vi hade pratat i ca.20min så erkände jag en helt bizzarr sak för henne.Med risk för att få idiot stämplad i pannan så tänker jag tala om för er  vad det handlade om.
Jag börjar från början.
För ca 4 år sedan hade jag en helt underbar goldenhund som hette Sally.Hon var ett riktigt yrväder, lätt dampig som valp, men efter ett antal olika kurser fick jag en otroligt lydig och snäll hund. Hon kunde det mesta,hon städade upp sina leksaker själv, stängde låder och tände/släckte lampor.När jag gick förbi stora gäng o man kanske kände sig lite osäker så lärde jag henne att skälla på kommando(Då lät hon farlig)
När hon var lite över ett år så märkte vi att hon mådde dåligt, en gång ramlade hon ner iett dike, och jag fick bära upp henne , hon kunde inte komma upp på benen själv.Vi åkte in till veterinären som gjorde alla tänkbara tester på henne, de upptäckte att hon hade en immunmedierad trompocytopeni. Det är en slags blodsjukdom som är kronisk,även kallad tollarsjukan. Nu började ett helvete, med veterinärbesök,ca10 olika mediciner däribland cortison och cellgifter. Inget hjälpte. Hon blev sämre, och vi mådde så dåligt av att se henne lida.Jag bad veterinärena att tala om ifall att vi skulle ge upp och låta henne somna in.Men de sa aldrig nåt, de talade bara om att hundar kan klara av en sån här sjukdom.Hon fick läggas in och de gjorde e blodtransfusion på henne.Hon blev bättre i ca. 1mån sen gick det utför igen. Hon ökade i vikt av cortisonet, och tappade all underull av cellgifterna.Självklart var det ren idioti att låta henne plågas så länge och jag har lovat mig själv att aldrig låta en hund plågas så en gång till, men vi trodde ju att hon skulle överleva.
Vi beslutade till slut att hon skulle få somna in, jag tror att hon ville det själv .
Vi åkte in och de underbara veterinärerna(vi hade turen att ha samma hela tiden) gav oss ett eget lugnt rum ,la ut en mjuk ullig pläd på golvet ,tände en massa ljus.Sally la sig ner, la sitt underbara huvud i mitt knä, gav mig en slick på handen och tittade på mig med sina vackra ögon,medans hon fick en lugnande spruta och sakta somnade in. Jag grät som ett barn, den sorgen går inte att beskriva. Många har undrat hur jag orkade vara med när hon somnade in , men hon var ju min hund och kände störst trygghet med mig,så för mig var det självklart.
Vi kremerade henne och efter ca 3 veckor fick jag hem hennes urna.Detta var nov-dec.skiftet så det var kallt ute. Vi beslutade att vänta till det blev varmt så att vi kunde ta med askan till landet alt. gräva ner urnan, Sommaren kom och just den sommaren åkte vi inte ut på landet, så urnan blev stående. Sommaren efter så köpte vi våran nuvarande tomt, så då glömdes det bort.För att göra en lång historia kort så har det nu gått över 4 år, och jag har fortfarande hennes urna i en garderob, vet att detta är smått bizarrt men nu ska hon få frid ute på landet.



Målar dag!!

Idag ska vi vara hemma och måla och städa.Det har varit en seg start här på morgonen.Känner mig jätte trött.
Satt och funderade på det här med att blogga.J sa att det  finns ingen "röd tråd" bland mina inlägg. Ibland så skämtar jag,(Jag har extremt torr humor) ibland så är jag allvarlig, ibland är man trött, nästa stund är det hundarna, eller inredning.Ja-a jag kanske är sådan, men dagarna ser så olika ut, Jag kan inte hjälpa att jag har så växlande inlägg , det är sån jag är.Efter ca en hel kanna kaffe börjar ja nu att piggna till.




Fekala kräkningar

Har precis varit ute på en sista runda med hundarna,det är så tyst ute på kvällarna och inga bilar ute. Jag gick och tänkte på hur bra man har det egentligen.En man som älskar en , fina barn som än så länge inte har ställt till något allvarligt, ett fint hus,som visserligen inte är helt färdigt ännu.Vi har jobb och mat på bordet.Underbara men ganska ouppfostrade hundar, vi har än så länge fått vara friska och framförallt så har jag aldrig drabbats av FEKALA KRÄKNINGAR!!! Det måste vara det äckligaste man kan drabbas av.Tänk själva att kräkas upp sina avföringar.Då skulle nog inte ens J vilja pussa på mig. Nu börjar jag bli trött.God Natt!




Lite lugn o ro-äntligen!

Sådärja ! Nu är dagens måsten avklarade. Nu tänker jag bara sitta och slappa i soffan hela kvällen, men först ska jag fixa tvätten och städa upp i tvättstugan.Det behövs verkligen efter hela veckans alla tvätt omgångar. Jag kör ca. 2 tvättar per dag!!! Det jäkla tvättberget tar aldrig slut.Dessutom tror jag att vi har fel på våran tvättmaskin, det saknas alltid en strumpa från alla par som jag tvättar.VART TAR DE VÄGEN?!!!Nu har jag fått ihop en hel icakasse med bara en strumpa från alla par.:((  Jag har sagt till J att från o med nu köper vi bara svarta strumpor, samma märke, från samma affär, så att om ena strumpan kommer bort så kan man matcha den med nästa par.SKITSMART!!!
Imorgon ska vi vara lediga och försöka måla väggen i trappan , sen tänker jag köpa ett väggord och sätta fast det där.

Detta väggord vill jag jättegärna ha.

Vinter promenad!!

Nu har jag hunnit gå en riktigt lång o skön promenad, Jag slängde ut lite minimalt uppskurna korvbitar så fick hundarna hålla på att söka i ca,10 minuter, istället för att lägga ut ett vanligt spår åt dem.
Det var så friskt o skönt ute och luktade verkligen vinter.När jag gick där i min och hundarnas egna lilla värld så dyker det upp en äldre gubbe mitt i skogen.Jag vet att fler än jag tycker om att promenera ,men det känns olustigt med karlar som är ute o går utan sällskap med någon person eller hund mitt i skogen, kan de inte gå på stigarna i alla fall?
Lägger upp lite bilder på hundarna.Nu ska jag laga mat.-Det vankas köttbullar ,potatis o sås. Gott va!?


           




1.Alice-Här är jag!
2.Bella-älskar pinnar ju större desto bättre.
3.Godisstenen.(om man hoppar upp så får man en godis.
4.Godis sök
5.Bella rullar sig i snön
6.Alice testar om man får godis på nästa sten oxå.
          ( Klicka på bilderna så blir de större)

Lovely Torsdag!

Godmorgon!
Idag tog hela familjen en liten sovmorgon, Det känns skönt, eftersom jag kände mig så trött igår .
Idag är en ny härlig dag och det SNÖAR! Jag hade ju tänkt mig att lägga ett lättare spår till hundarna efter jobbet, men snöar det så blir det FÖR lätt,Bella struntar i att lukta o går på synen istället(säger man så?-Går på synen) Och Alice, när hon kör ner sin platta nos i snön så nyser o snörvlas det så mycket, Nä nu ska jag hämta lite mer kaffe och äta en macka, sen åker jag till jobbet.

Chinos

Jag blev så glad!! Min mellan son D var o handlade nya byxor idag.Han köpte chinos.Supersnygga, och det bästa av allt man slipper se kalsongerna, som alla tycker är så viktigt att visa upp.


Detta kanske snart är ett minne blott.

Nu ska jag gå och lägga mig, har varit trött i dag. GOD NATT!!

Livet är en dans på rosor!!

Or not! Stackars Magdalena Graaf som har fått en blödning i hjärnan. Let´s Dance verkar vara otursförföljd i år, vem ska ersätta henne? Vore kul med Pernilla Wahlgren-syskon som tävlar mot varandra.
Läste i Aftonbladet att någon Jonas Haraldsson inte fick heta Hallå i mellan namn, Han var besviken på att man inte fick bestämma namn själv o heta exakt vad man vill,Men Hallåå!!Det är väl en jäkla tur det, Det finns ju knäppisar som vill döpa sina barn till det mest konstiga namn.Ex. Pripps, Hitler mm.Barn kan vara väldigt elaka mot varandra och namn är känsligt, Tänk om man hade en man som hette Snorre?! Inte så kul(jag vet att det är ett riktigt namn)Nog spånat om det här.
Vi har precis avslutat middagen och min älskade man kom hem med rosor till mig idag:)) HAPPY!!!

Vaken!!!

Idag var det jobbigt att kliva upp, låg o sneglade på klockan och väntade in att den skulle ringa.När den väl gjorde det så satte jag på snoozern, så där höll jag på.Är man klok i huvudet eller? Nu är jag uppe i alla fall, sitter här o fösöker piggna till med en stor kopp kaffe. Alice-såg att jag gick upp så hon burrade ner sig i sin filt och låtsades sova. Hon är väldigt morgontrött av sig, det tar nog ytterligare någon timme tills hon orkar masa sig upp. Idag är det jobb som gäller.Nu måste jag skynda mig.
  En väldigt trött Alice

Läxor & Mys

Jag har suttit och hjälpt min dotter med hennes läxor.Hon går i 8:an och har enormt mycket läxor, så att t.om jag börjar tycka att det är hysteriskt.Jag menar de har ca.2 prov i veckan samt alla vanliga läxor, och min dotter känner såna prestationskrav på sig, att allt ska vara så bra(vilket jag är stolt över)Jag börjar förstå varför så många yngre mår så dåligt o får magkatarr i ung ålder mm De ska ju hinna med både plugget, vara med kompisar, läxor, blogga, följa modet olika fritidsaktiviteter, och alltid vara anträffbara. Nä lär er att koppla av ibland och kanske stänga av mobiltelefonen någon gång(Lättare sagt än gjort)  Ta vara på livet man lever bara en gång.
Nu sitter jag bara i soffan o myser





      J blev sugen på kaffe o Fattiga riddaren toppad med hallon, jag stod över                                 

     Klicka på bilden så blir den större

Mätt o belåten!

Stressig dag! Har varit på jobbet hela dagen, sen fick jag stressa hem och gå en långpromenad med hundarna.
Jag fick sällskap av trevliga grannen som har hundkompisen Öhman. En skön och uppfriskande promenad, och det var inte halt att gå idag-så det fick bli skogen-HÄRLIGT!!
Nu har vi precis avslutat middagen, Till tonåringarnas förtjusning blev det kyckling, potatisklyftor o tzatziki med tillhörande sallad. God men ej  så nyttig mat.


            


                   Klicka på bilderna så blir de större.

Bjuder på lite bilder: 1 vårt vardagsrum(Det  hade varit finare med vita soofor ,men vi har hunda och katter så det funkar ej)
2.Ett vanigt Ikea blockljus upp piffat med snöre- enkelt o snyggt
3.våran öppna spi i färdigt utförande
4.Middagen
5.Romantiskt med vita blommor.

Piggelin

Godmorgon på er!
Idag känner jag mig pigg, trots att jag gick o la mig sent igår,Inläggen i går blev lite knasigt. Skulle ha lagt in alla bilderna i samma inlägg men det blev flera stycken, men men jag kanske lär mig så småningom.
Min dotter ska försöka hjälpa mig att få till en bättre design, så här kan det ju inte se ut, men hur sjutton GÖR man???
Lite mer kaffe o sen dags för jobb.

Detta är jag

 På denna gata ska vi bo i New York (34 street)

New York!!!

             Om ca 3 veckor åker vi hit

Detta är J

 J på semester i USA.(Grand Canyon)

Bella


Alice

        Klicka på bilden för större foto

Ingen rolig start

Jaha , så är jag hemkommen från skogen.Som ni säkert vet så är det väldigt isigt ute,det går knappt att gå på vägarna och än mindre på stigarna i skogen ,där det varken är sandat eller saltat.Det är bara ren is,och det är halt. Sagt o gjort jag insåg det omöjliga att gå vanliga vägen så jag genade genom skogen,väldigt backigt och snårigt men framför allt isfritt, däremot gott om vattenpölar o dyligt som hundar älskar.När jag kommit upp över berget så måste jag ju ta mig ner ,men det är stört omöjligt för just där har det runnit vatten och bildats is i massor (jag är väldigt högt uppe)Att vända o gå tillbaka är inget alternativ-Det hade tagit allt för lång tid ,så jag beslutar mig för att sätta mig ner på rumpan och åka ner.Tittar mig runt så att ingen ska se mig,Sätter mig ner och svischar ner i 180 (ivarje fall känns det så).Skriker till när jag dundrar över en rot eller vad det nu var, Hundarna vänder sig om när de hör mig ropa, och tror tydligen att jag har uppfunnit en ny rolig lek. De kastar sig över mig ,30 kg smutsig överlycklig labrador och 7 kg mops.Det tar ett tag att få bort två ystra vilddjur från min kropp, som slickar mig över hela ansiktet,Helt lerig o skitig kopplar jag hundarna och börjar traska hemåt ,och hoppas att inte möta någon på vägen.Nu ska jag langa in kläderna i tvättmaskinen, och sen åka och handla blommor

Lovely monday

Jahapp en ny vecka, nya friska tag. Jag älskar måndagar, för att jag är nämligen ledig då.
Idag ska jag ta en härlig långpromenad i skogen med hundarna, hem och städa och sen åka till plantagen. Behöver köpa nya blommor, Jag har fortfarande kvar många av mina julblommor ,men idag åker de i soporna.Yes
Nu-ännu en kopp kaffe och sen startar dagen.


virusets världvälde

Herregud!
Sitter här o kollar på en dokumentär på tv- Virusets världvälde. Handlar om olika virus i världen bla. sars-viruset och dess smittspridning. Det började ju i Kina som alla säkert vet och sedan spreds det runt. Altså ett dödligt virus som de nu vet kom från fladdermössen. Ända sättet att klara sig från den smittan är god hygien och att bära munskydd el. liknande. Jag tänker på alla människor som besöker t.ex Kina som tycker det är komiskt att kineserna går omkring med munskydd. Jag menar :kanske vet de mer än vad vi vet och vi är kanske de som är dumma som inte gör likadant, inte för att jag menar att vi ska knata omkring med munskydd men det är en skrämmande tanke. När SARS viruset bröt ut så tystade Kina ner detta i hela 14 dgr o är tydligen fortfarande ganska förtegna om denna sjukdom.Läskigt! Tur att man inte vet allt ändå , för då skulle man nog inte våga gå utanför dörren, men man hoppas ju att alla länder öppet redovisar sina sjukdomar så att man kan få stopp på dem i tid . Nu blev jag riktigt seriös.Bara en kommentar så här sent på kvällen.

Nu får jag skärpa mig

Efter det att jag läste Halmstadskärleks kommentar i senaste inlägget, så har jag kommit på att alla inläggen innehåller någonting med mat eller äta. INTE BRA. Och så sitter jag här helt oförstående till varför jag har gått upp i vikt?

Ikea en söndag

Japp vi gjorde det, Vi åkte till Ikea en söndag, och det gick jätte snabbt. Vi sprang in o hämtade alla ljus vi skulle ha, sen gick vi till självscanningskassan och betalade. Hur smidigt som helst.I de vanliga kassorna var det jätte långa köer.Tyvärr så hade de slut på värmeljus, och det var egentligen därför vi åkte dit, men jag hittade mina favorit doftljus i alla fall samt alla blockljus som jag måste ha till mina lyktor här hemma.
Nu har vi precis avslutat en väldig god måltid bestående av hemmagjorda Burritos-MUMS.(det var jag som lagade maten idag)
Våra kära grannar ringde o bjöd över oss på söndagsfika ,alltid lika kul med en spontanfika så där.

Söndag

Härligt att vakna upp pigg och utvilad. Denna helg har varit otroligt slapp, vi har inte gjort något speciellt, bara varit hemma och tagit det lugnt. Det är sånt som man behöver ibland.Däremot har vi ätit en massa gott hela tiden.
Igår kväll fixade J fram en hel buffe´med godsaker, så jag känner mig fortfarande mätt.Jag har aldrig kunnat gå upp i vikt tidigare ,men nu för tiden känner jag att det börjar lägga sig runt midjan o baken, kanske dags att göra någonting åt det.
Idag känner jag för att åka till Ikea. Jag behöver köpa ljus. Men som sagt det är söndag så förmodligen är det hur mycket folk som helst där=irritation+långa köer, dessutom är "inträdesbiljetten" till Ikea ganska hög, den ligger alltid på över 1000 kr.

Lat & glad

Vi åkte till sahkon thai och hämtade hem lite thai mat. Väldigt gott och väldigt slappt.Jag har altså inte lagat mat nu på 2 dagar-känns skönt.
Ska sätta mig i soffan och jäsa lite. Gud vad skönt det är ibland med såna här slappardagar.
Hoppas ni har haft det lika skönt.

Lovely

Har precis kommit hem efter en faktiskt ganska skön promenad ute i duggregnet. Det är alltid mysigt att vara ute o gå på helgerna eftersom J oftast gör mej sällskap på långpromenaderna. Innan vi gick så åt vi en god engelsk breakfast bestående av korv, köttbullar, vitabönor, ägg,bacon o stekta mackor.Fett o gott, men man är mätt hela dagen.
Jag hade för flera år sen en helt underbar kompis som jag tyvärr tappade kontakten med när hon flyttade tillbaka till Danmark där hon kommer ifrån. Igår fick jag ett mail från henne. Hon hade efterlyst mig på nätet o på nåt sätt kommit i kontakt med min äldsta son T via facebook. Gissa om jag blev glad:) RIKKE you made my day!! Det är andra gången detta händer, alltid kul att veta att personer som man tycker mycket om o saknat faktiskt gjort det samma. Nu ska vi hålla kontakten , synd bara att hon bor kvar i Danmark.
Nu står min älskade dotter och bakar goda muffins, det blir nog fika o mys här idag igen istället för målning.
Jag håller på o tänker ut hur jag vill ha det i trappan( på väggarna) Funderar på att bara måla det och sen köpa ett fint väggord o sätta dit(har önskat  mig det länge)

Seg start

Godmorgon!
Vaknade sent, men det känns som om man hade kunnat sova hela denna dagen, DET REGNAR!
Jag fattar ingenting, i går snöade det o idag regnar det.Lite kyla på detta o det kommer att bli isgata här ute.
Det är kul när man har 2 hundar som måste ut oavsett väder, men det är oxå det som är det positiva med att ha hund, du kommer alltid ut, jag ser det som en friskvårdsförsäkring .
Nu börjar tonåringarna att vakna upp, så jag ska ta mig en kopp kaffe till och sen börjar dagen.Hade lite planer på att måla här hemma , men får se vad som händer.

Orgasm!

Visste ni att grisens orgasm håller på i 30 minuter??

Det var det det!!!

Nu är middagen avklarad, det är uppdiskat, levande ljus runt om i hela huset, jag har fått mitt glas vin, jag sitter vid datan , full kalabalik på alla tonåringar(för närvarande har vi 6 st i huset, varav tre är mina) De ska alla ut åt olika håll, Det luktar olika parfymer från dem alla, ligger kläder överallt, det diskuteras tider när de ska vara hemma.Precis som en helt vanlig fredag med andra ord. Pang! Där slog dörren igen efter den sista, LUGNET är här, och J har somnat i soffan. Jag tror jag tar mig ett till glas vin.

Äntligen Fredag!!!

Har äntligen kommit hem efter en dag på jobbet, slutade i o försig ganska tidigt, men tog genast med mig mina hundar ut på en 2 timmarspromenad i skogen. Så SKÖNT! Nu är både dom o jag trötta. Sitter här vid datan medans min snälla man J står vid spisen och lagar fredagsmiddag, biff med potatisgratäng (standard mat för oss på fredagar).
Ser fram emot att få sitta i soffan o slappa i kväll med ett glas vin o titta på Lets Dance. MYS!
Pratade nyss med Lilla systeryster, hennes lilla söta Filip håller på att bli sjuk,stackaren, barn har ju tyvärr en förmåga att bli förkylda hela tiden.Hoppas ni oxå njuter av att det är fredag!

Mina 2 sötnosar

 Bella

Alice

God morgon!

Sitter här med en rykande varm kopp kaffe!-mysigt. Det är fortfarande mörkt ute och det snöar. Hur mycket snö ska vi få egentligen, visserligen tycker jag om snö , men jag tycker att det hör julen till, nu vill jag ha vår.
Idag försov jag mig, Jag hade ställt klockan på 7, men tydligen så stängde jag av den i sömnen. Det är min äldsta son T:s fel. Han har lånat min mobil i 2 dagar och lämnat ut telefonnumret till sina kompisar,( som tydligen är vakna hela nätterna);( Och de har ringt 2 ggr i natt. Kul va! Men men- Äntligen fredag, Nu ska jag ta en dusch, ta ännu en kopp kaffe och gå ut med mina sötnosar Bella o Alice (labrador & mops) Dom fullkomligt älskar snö. Efter det så åker jag till jobbet för sista gången denna vecka-LOVELY!

En fräckis "Bonden var sugen"

Bonden var sugen på att köpa en "Barbara" men var för blyg för att göra det själv.
En dag frågade han brevbäraren om inte han kunde köpa en, jovisst kunde han det.
Han köpte dockan och tänkte, varför inte pröva den.
Dockan fick en rejäl omgång innan han lämnade den till bonden dan efter.
Bonden blev jätte glad och tackade så mycket. Efter ett par veckor träffas de igen och brevbäraren frågar om han var nöjd med dockan.
Bonden svarade: Jätte nöjd, otroligt hur levande de kan göra dem nu för tiden. Jag har redan fått en könssjukdom.
(dagensfrackis.se)

Mamma bloggar!!!!

Nu är mina kära tonårsbarn oroliga, herregud mamma bloggar.Detta är ju piiinsamt, Jag lugnar dom och säger att detta är ju bara för släkt och vänner, eller?
Nu är det  dags för sängen, så godnatt.

1:a inlägget

Så har jag börjat att blogga, detta för att ni som känner mig och inte känner mig ska kunna
ta del av min vardag .Är nybörjare men kommer nog att lära mig allt om bloggande med tiden, känns lite läskigt , men men friskt vågat hälften vunnet eller hur säger man?


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0